Publicat 1/4/2019 20:05:20 +02:00CET

Foment del Treball demana eliminar l'impost del patrimoni i reduir l'IVA en determinats sectors

28A.- Foment Del Treball Demana Eliminar L'Impost Del Patrimoni I Reduir El
EUROPA PRESS

Proposa una srie de mesures en fiscalitat, indústria i infraestructures davant les generals

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat al futur Govern eliminar l'impost sobre el patrimoni i fixar l'IVA al 10% d'activitats econmiques com els serveis bsics --subministrament d'aigua, electricitat i gas--, i les despeses funerries.

En roda de premsa aquest dilluns, Sánchez Llibre ha presentat una srie de propostes que la patronal planteja als diferents grups polítics que concorren a les eleccions generals convocades per a finals d'abril.

La reducció de l'IVA al 10% suggerida per Foment del Treball seria extensible als gimnasos, els parcs d'atraccions i les perruqueríes i l'organització ha defensat disminuir-la al 4% en el sector de la carn i la pesca i els serveis socials que són del sector privat.

Aquestes mesures servirien per aconseguir la "fiscalitat competitiva" que Sánchez Llibre ha remarcat que necessiten les empreses i els autnoms, per la qual ha advocat que també s'ha d'incentivar l'estalvi a llarg termini, sobretot l'orientat a les pensions i les seves contribucions.

Sánchez Llibre ha agregat la fixació d'un impost de societats "competitiu", sense concretar la xifra que aquest hauria de representar, i un tipus impositiu inferior per incentivar els beneficis no distributs, perqu ha remarcat la tradició de les empreses catalanes en reinvertir els seus guanys per augmentar capacitat i capitalització.

També ha demanat evitar els "canvis reiterats" en la normativa fiscal i mantenir el camí d'ajust pressupostari públic amb mesures que no signifiquin l'augment discrecional dels ingressos en subratllar que penalitza l'activitat empresarial.

Aquestes propostes de Foment del Treball de cara a les generals seran enviades als caps de llista de les formacions polítiques que es presentin a Catalunya i els presidents dels partits catalans.

MÉS PROPOSTES

La patronal ha instat al nou Govern a replicar a nivell estatal el Pacte Nacional per a la Indústria desenvolupat per la Generalitat i els agents socials, i promoure una política de creixement empresarial per millorar la competitivitat i la productivitat de les companyies, ha indicat en un comunicat.

En matria d'agricultura, Foment ha suggerit identificar zones econmiques especials davant la despoblació territorial i exigir el compliment dels estndards de producció comunitaris en tots els productes que provinguin de tercers pasos.

L'organització ha advocat per desenvolupar un nou model de gestió de les infraestructures que es basi en "la transparncia i la rendibilitat econmica-social" que sigui estable a llarg termini.

Ha defensat reforar la concertació i el dileg social, modernitzar la negociació collectiva, "impulsar la millora i desenvolupament" de la reforma laboral i promoure mesures contra l'absentisme laboral.