Foment del Treball defensa que la contractació pública no es decideixi només amb el preu

Publicat 1/2/2019 18:17:33CET
Foment Del Treball
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha defensat que el preu no ha de ser l'únic factor en l'adjudicació de contractes públics perqu basar-s'hi excessivament ha condut a adjudicar contractes a projectes formulats sota el cost real.

La patronal ha considerat que cal valorar, conjuntament amb el preu, altres factors com la qualitat, la sostenibilitat i la racionalitat del projecte, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Ha lamentat que el fet d'haver adjudicat contractes sota el cost real del servei ha generat situacions no-desitjades, modificats en el plec de condicions, ampliacions de pressupost i, fins i tot, abandonament del projecte adjudicat per una impossibilitat real d'oferir el servei.

Han defensat que quan l'administració, en un mercat depenent, obté uns preus substancialment per sota el cost no fa una defensa dels interessos generals.

Per aix, creu que l'administració té l'obligació de garantir uns béns i serveis "acurats i gastar bé", amb la millor relació qualitat-preu i no només el millor preu.

Foment del Treball també ha mostrat la seva preocupació perqu, a partir de la llei de desindexació de l'economia, les empreses no poden revertir en l'adjudicació la pujada dels preus dels materials com es feia a través de les fórmules polinmiques, en les seves paraules.

"Ara ens trobem que els projectes signats i calculats quan eren més barats els inputs en el moment de l'adjudicació resulten rellevants en el de l'execució", ha afegit.

el més llegit

 1. 1

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 2. 2

  Torra defensa "transformar Catalunya i canviar el món" en la signatura de l'acord nacional per a l'Agenda 2030

 3. 3

  Intervenen a Lleida material falsificat de dues marques de mòbils valorat en 23.000 euros

 4. 4

  Sony i Facebook cancel·len la seva presència a la Game Developers Conference

 5. 5

  Greta Thunberg inspira una òpera infantil al Teatre Auditori de Granollers