Publicat 04/08/2021 18:22CET

Foment, sobre reformar la Llei Concursal: "La prioritat ha de ser la continuïtat de l'empresa"

Treballadors d'una empresa
FOMENT DEL TREBALL

Critica "els privilegis dels crèdits públics"

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha demanat, en relació amb l'avantprojecte de Llei de Reforma de la Llei Concursal tret a tràmit d'audiència pública pel Ministeri de Justícia i el d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que la prioritat sigui "la continuïtat de l'empresa i no el privilegi dels crèdits públics".

En un comunicat, la patronal ha insistit aquest dimecres en què mentre que l'avantprojecte qualifica de preferents els crèdits públics davant Hisenda o la Seguretat Social, el "compromís prioritari" del dret Concursal hauria de ser la continuïtat de l'empresa, en les seves paraules.

"Hisenda i la Seguretat social no han de fixar la mirada en el passat, centrant-se només en els deutes concrets, sinó que s'han de contemplar els possibles ingressos públics futurs que puguin derivar-se de la continuïtat de l'empresa", així com de les unitats productives, ha argumentat Foment.

Ha defensat que "la visió basada en els privilegis dels crèdits públics únicament servirà per certificar en els jutjats mercantils més insolvències i reducció d'ocupacions", i ha afegit textualment que, en ocasions, allò que és bo per a Hisenda no ho és pel país.

Ha afirmat que l'activitat empresarial sempre comporta un risc --que ha augmentat per la situació de pandèmia-- i que el sector públic "no pot ser aliè a aquest entorn".

No obstant això, ha considerat que l'avantprojecte inclou novetats positives com el procediment especial per a pimes, "amb major agilitat processal", la regulació legal del Pre Pack (venda d'unitats productives), i la incorporació del procés electrònic i les visites telemàtiques.

L'AVANTPROJECTE

L'avantprojecte va dirigit a garantir que les empreses i empresaris viables que es trobin en dificultats financeres tinguin accés a un procediment efectiu de reestructuració preventiva que els permeti continuar la seva activitat.

Pretén que els empresaris persones físiques insolvents puguin gaudir de l'exoneració dels seus deutes, després d'un període de temps "raonable", afavorint la segona oportunitat i que es millori l'eficiència del procediment concursal amb la finalitat de reduir la seva durada.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés