Foment recalca el seu compromís amb el Corredor Mediterrani i recorda que hi destinar 1.700 milions dels PGE 2019

Publicat 7/2/2019 12:12:49CET
Comissió de Foment al Senat
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura, ha assegurat aquest dijous que el compromís del Govern de Sánchez amb el Corredor Mediterrani, la línia ferroviria que transcorre en parallel la costa mediterrnia, és "inqüestionable", i ha apuntat que una prova d'aix és que en els Pressupostos Generals de l'Estat 2019, 1.700 milions hi aniran destinats.

Durant la seva compareixena en la Comissió de Foment, Saura ha respost d'aquesta manera a la bateria de preguntes del senador de Compromís, Carles Mulet, entre les quals incloa la de quines mesures prendria el Govern de l'Estat per recompensar la Comunitat Valenciana pel que fa al corredor.

Segons recalca Saura, el 80 per cent de la licitació des que van entrar en l'Executiu central ha anat al sector ferroviari, i d'aquests fons, el 40% al Corredor Mediterrani. Saura ha assenyalat que d'aquesta quantitat dels PGE, 280 milions es gastaran a la Comunitat Valenciana. "Hi ha una evident prova de compromís amb el Corredor Mediterrani", ha afegit.

Mulet en la seva intervenció ha preguntat al secretari d'estat sobre com pensen recompensar l'"endarreriment histric" del servei, i s'ha preguntat si el 2021, quan previsiblement estar acabat, el corredor acabar anant per l'altipl o pel Mediterrani.