Publicat 19/2/2019 11:20:21 +01:00CET

Foment invertir 5.700 milions en trens i obres ferroviries abans de les eleccions

Tren AVE de Renfe de la Srie 100
RENFE - Archivo

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Foment iniciar durant els propers mesos una inversió de 5.700 milions d'euros en trens i obres ferroviries malgrat no haver-se aprovat el pressupost i la convocatria de les eleccions generals.

Es tracta de les inversions que havien estat anunciades i compromeses per part de Renfe i Adif, segons ha detallat el secretari d'Estat d'Infraestructures del Ministeri, Pedro Saura.

En concret, d'aquesta suma total, 3.000 milions d'euros corresponen al programa de compres de trens que Renfe ja té comproms d'abordar en el primer semestre d'aquest any.

Els 2.700 milions d'euros restants són les obres en ferrocarril programades per Adif, ha detallat el 'número dos' de Foment durant la seva intervenció en l''Executive Forum'.

"Així, en el primer semestre de l'any invertirem en mobilitat ferroviria 5.700 milions d'euros", ha destacat Saura, qui a més ha assegurat que aquest import multiplica per tres el que hi havia destinat a la mateixa finalitat en el mateix període del 2018.

No obstant aix, en el cas de les compres de trens, es tracta de les primeres que es fan en almenys cinc anys.

El secretari d'estat va defensar que, malgrat que els pressupostos no hagin tirat endavant, "Foment, dins del marge amb qu compta, seguir gestionant en funció de les prioritats del país i de la manera més efica des del punt de vista social i econmic".