La FMIC avisa que l'ús incorrecte dels drons es multa amb fins a 225.000 euros

Publicat 4/1/2020 14:17:02CET
Dron
EUROPA PRESS - Archivo

Ho adverteix davant l'apogeu del dron com a regal estrella de Nadal

BARCELONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

Facility Management per a Infraestructures Crítiques (FMIC) ha advertit aquest dissabte, davant l'auge del dron com a regal estrella de Nadal, que la vulneració de la normativa per ús incorrecte dels drons se sanciona amb multes des de 300 euros fins a 225.000.

La FMIC és la primera empresa de 'facility management' (gestió d'edificis i els seus serveis generals optimitzant recursos) habilitada per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per oferir serveis i pilotar drons amb finalitats civils, informa la companyia en un comunicat.

Aquests petits aparells tenen un accés comercial fàcil però se'ls considera aeronaus, per la qual cosa estan subjectes a la normativa de l'AESA, cosa que implica tenir totalment prohibits espais aeris.

CONDICIONS

La FMIC constata quines condicions han de complir-se per fer servir un dron de manera recreativa però respectant alhora la normativa de l'AESA en matèria de petites aeronaus.

Entre elles està no volar on l'espai aeri està controlat (i en zones d'informació de vol FIZ); i no sobrepassar els 120 metres d'alçada sobre terra o sobre l'obstacle més alt situat en un radi de 150 metres de l'aeronau, sempre amb l'aeronau a l'abast visual i fins als 500 metres de distància.

En zones urbanes com ciutats i pobles (sempre fora d'Espai Aeri Controlat i Zones FIZ), només es permet l'ús recreatiu dels drons si pesen menys de 250 grams i no volen a més 20 metres.

A més de les zones urbanes, no es pot sobrevolar un espai aeri que estigui a menys de 8 quilòmetres de qualsevol aeroport o aeròdrom.

Els drons que pesin menys de 2 quilos poden volar a la nit fins els 50 metres d'alçada i sense vulnerar les citades zones restringides, a més de fer-ho amb una meteorologia favorable i en bones condicions visuals.

La FMIC ofereix des del 2012 solucions en arquitectura i enginyeria, en consultoria tècnica i de serveis, i en programari de suport al facility manager; i està present a Bogotà a més de a Espanya: a Barcelona té la seva seu central, i també es troba a Madrid, a Bilbao i a les localitats barcelonines de Sallent i Castellbisbal.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

 5. 5

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista