Publicat 27/02/2014 09:32

Fluidra entra en pèrdues per la reestructuració a Europa i el tancament de la divisió de Projectes

Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV)
CNMV

BARCELONA, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Fluidra va entrar en números vermells el 2013, amb unes pèrdues netes de 10,2 milions d'euros, respecte dels 14,5 milions de beneficis del 2012, segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i atribueix aquests resultats a impactes atípics.

El director general corporatiu i financer de la multinacional d'aplicacions per a l'ús sostenible de l'aigua, Xavier Tintoré, ha declarat a Europa Press que les pèrdues es deuen, en primer lloc, als impactes de la divisió de Projectes clau en mà i la seva liquidació, i ha afirmat que l'impacte del tancament d'aquesta divisió deficitària s'ha inclòs en la seva totalitat en els comptes del 2013.

El resultat negatiu també es deu al pla d'eficiència portat a terme a Europa, que ha generat despeses de reestructuració de gairebé sis milions d'euros i un 'impairment' del fons de comerç de 4,5 milions.

Tintoré ha destacat que l'Ebitda va passar de 72,2 milions el 2012 a 47,7 el 2013, cosa que suposa un 33,9% menys, i ha confiat que el 2014 es tornarà "als nivells que es van registrar històricament" a Fluidra, al voltant dels 70 milions.

Ha augurat que la reestructuració a Europa i la bona posició internacional de la companyia contribuiran a un 2014 positiu i ha confiat que es tornarà a entrar en beneficis.

El 2013, les vendes es van situar en 592,7 milions (-5,7%) i, malgrat que el tercer i el quart trimestre van ser bons des del punt de vista operatiu, no van poder compensar els retards acumulats durant el primer semestre, a causa d'una arrencada de temporada tardana pel fred i la pluja a Europa i Amèrica del Nord, la contracció del consum en els mercats europeus i l'impacte desfavorable dels tipus de canvi.

La fortalesa del negoci internacional va aconseguir suavitzar el descens i, mentre que els nivells d'activitat als països europeus del sud i del nord es van reduir, a l'Europa de l'est, l'Àsia i Austràlia es van mantenir estables, i l'impacte positiu d'aquestes regions no va resultar més gran a causa que els seus creixements en moneda local van quedar diluïts per l'impacte de les divises.

Per unitats de negoci, Piscina va registrar un descens del 4,7% amb 401 milions d'euros, Tractament d'Aigua es va contraure un 5,5% i Reg es va mantenir gairebé pla (-0,5%).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés