Publicat 30/4/2019 18:08:28 +02:00CET

Fiscalia i víctimes del cas Maristas demanen que Benítez ingressi en presó preventiva

El pare que va destapar el cas d'abusos en Els Maristas demana que l'administració estudi si sanciona el collegi
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia i les acusacions particulars del cas Maristes han sollicitat a l'Audincia de Barcelona convocar una compareixena de mesures cautelars en la qual demanaran que l'exprofessor Joaquín Benítez ingressi en presó preventiva després de ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes.

Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, han sollicitat aquesta compareixena al matí d'aquest dimarts, un dia després que la Secció 21 comuniqués la decisió, encara que de moment no s'ha fixat data per a la compareixena, en la qual les parts exposaran els seus arguments.

Un dels advocats de les víctimes, Iván Fernández, ha explicat a Europa Press que solliciten que Benítez entri immediatament a la presó, malgrat que la condemna encara no és ferma, sobre la base del risc de fugida a causa de l'elevada condemna, a causa que l'exprofessor no té arrelament laboral i perqu viu a prop de la frontera, en un poble de Girona.

Així mateix, l'advocat ha recordat que Benítez va admetre en el judici dos dels quatre casos d'abusos, amb el que, encara que recorri la sentncia, tindr una pena d'almenys 17 anys.

Aquest dilluns l'exprofessor va acudir a l'Audincia de Barcelona en estar citat per comunicar-li la sentncia, portant l'habitual passamuntanyes, i després de conixer la decisió, va sortir del tribunal sense fer declaracions a la premsa i fugint dels periodistes.

La defensa de Benítez té deu dies de termini per presentar recurs d'apellació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).