Publicat 07/02/2020 16:51

La Fiscalia s'oposa a concedir un permís de tres dies a Jordi Sànchez

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Snchez surt de la presó de Lledoners en el seu primer permís penitenciari de dos dies, Barcelona (Espanya), 25 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Allega que admet els fets pels quals va ser condemnat per "no suposa un reconeixement del delicte"

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de Barcelona s'oposa a concedir un permís penitenciari de tres dies a l'expresident de l'ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Snchez, que va condemnar el Tribunal Suprem pel procés sobiranista, perqu el considera "prematur, injustificat i improcedent".

En l'escrit d'aquest divendres que ha rems al Jutjat de Vigilncia Penitenciria 5 de Barcelona, i que ha consultat Europa Press, el fiscal considera que el permís que va proposar la junta de tractament de Lledoners (Barcelona) és prematur per l'escs temps de compliment en relació amb la pena de nou anys de presó per un delicte de sedició.

La Fiscalia argumenta que "la pena ha d'identificar-se pel conjunt social i per l'afectat com una sanció efectiva, per la qual cosa la concessió de permisos penitenciaris excessivament anticipats fan illusria la finalitat de prevenció especial o retributiva que la pena compleix".

També considera que Snchez, que sí que ha pogut disposar d'un permís de dos dies que no requereix de validació d'un jutjat, no ha assumit els fets delictius i no segueix cap tractament penitenciari.

Segons l'informe jurídic de Lledoners que cita la Fiscalia, Snchez reconeix els fets que es recullen en la sentncia, "per aquest reconeixement dels fets no suposa un reconeixement del delicte, perqu l'intern en fa la seva prpia interpretació", remarca el ministeri públic.

La Fiscalia afegeix que l'expresident de l'ANC admet la seva participació en mobilitzacions favorables a l'1-O "i oblida que es tractava d'un referndum illegal i que aquestes manifestacions i discursos es recullen com a fets provats en la sentncia i per tant són una part del delicte de sedició pel qual compleix condemna".

A més, en un informe psicolgic, es constata que "les conviccions no les canviaria, per sí la manera de dur-les a terme, i assegura que canviaria el fet de pujar al cotxe --de la Gurdia Civil-- per avisar els manifestants que desconvoquessin la manifestació --del 20 de setembre del 2017--, perqu des de l'exterior es va percebre com una falta de respecte a la policia", segons recull el ministeri públic.

"NO HE COMS CAP DELICTE"

La Fiscalia es fa ress d'una entrevista de Snchez a 'El Mundo' en la qual va assegurar que no demanaria l'indult: "No he coms cap delicte. No el demanaré".

El ministeri públic també valora que "la veritat és que l'abandonament de l'activisme i el fet de deixar de ser president de l'ANC no va ser conseqüncia dels fets, sinó que va ser una decisió que va prendre amb l'objectiu de liderar la llista de JxCat a Barcelona en les eleccions generals del 28 d'abril del 2019".

I afegeix que "tot i que ara les seves expectatives no estan en la política activa, aix no és fruit d'una decisió personal, sinó de la pena d'inhabilitació absoluta imposada" en la sentncia del TS.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés