La Fiscalia recorrerà la sentència de la 'manada' de Manresa perquè es condemni per agressió sexual

Publicat 6/11/2019 11:20:24CET
Els acusats de la 'manada' de Manresa surten de l'Audiència.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència de l'Audiència de Barcelona a la 'manada' de Manresa en el qual demanarà que se'ls condemni per un delicte d'agressió sexual i no per abús sexual, han indicat fonts fiscals aquest dimecres.

L'Audiència va condemnar a penes d'entre 10 i 12 anys cinc joves per violació múltiple a una nena de 14 anys a Manresa (Barcelona) l'any 2016, i ho va fer per delicte d'abús sexual a menor, en considerar que van actuar "sense utilitzar cap tipus de violència o intimidació per vèncer una oposició que no va existir o obtenir un consentiment que la dona no estava en condicions de donar".

Els fets van tenir lloc l'octubre del 2016 a Manresa, quan un grup de joves va acudir a una festa en una fàbrica abandonada i els cinc van abusar de la menor quan estava inconscient, després d'haver consumit alcohol tot i la seva "baixa tolerància" i d'haver fumat marihuana.

La Fiscalia, que inicialment havia demanat condemnar per abús, al final del judici va elevar l'acusació a agressió sexual per a sis dels set acusats en el judici, i ara recorrerà la sentència en aquest mateix sentit.

La fiscal, una vegada conclòs el tràmit de la prova en el judici --que es va celebrar gairebé íntegrament a principis de juliol, quan van declarar els acusats i la víctima--, va modificar en les conclusions definitives del judici les seves peticions de condemna, i les va elevar fins als 25 anys en el cas del principal acusat.

ARGUMENTS DE LA FISCAL

Segons la fiscal, sis dels acusats --excepte un, que només està acusat d'omissió-- presumptament van cometre delictes d'agressió sexual en aprofitar-se de la condició de la víctima, "la seva edat primerenca, 14 anys, la seva complexió menuda, que es trobava sola en una de les casetes abandonades" i sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

A més a més, va afegir que van actuar "amb superioritat numèrica, d'edat i complexió" per dur a terme la seva actuació en grup i de manera successiva, després que el principal acusat, B.A.M.C., organitzés l'acció per torns.

La fiscal va ressaltar que la víctima no va consentir els fets i va ser obligada pels processats a patir tots els atacs contra la seva llibertat sexual, i va viure una situació "absolutament denigrant".