Publicat 31/7/2019 12:52:31 +02:00CET

La Fiscalia reclama informació a TV3 i demana que s'imputi un productor pel finançament irregular del CDC

Edifici de TV3
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat documentació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en relació amb la productora Triacom Audiovisual S.L., així com la imputació del seu principal responsable, Oriol Carbó, en l'anomenada causa del '3 per cent' que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, han informat a Europa Press fonts del Ministeri Públic.

La petició es produeix dos dies després que l'empresari Joan Manuel Parra declarés com a investigat davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5. Parra va reconèixer que l'extinta Democràtica de Catalunya (CDC) suposadament va utilitzar un sistema de facturacions falses a una productora de programes de TV3 per finançar actes de la campanya electoral del 2010, segons fonts presents en la declaració.

Va concretar que la productora en qüestió era Triacom, i que els conceptes en les factures es van fer a programes com 'Fish and Chips' i 'El gran Dictat' per valor de més de 200.000 euros. Per això la Fiscalia sol·licita ara a l'ens públic els contractes que es van fer amb aquesta productora o amb qualsevol de les seves societats participades.

Reclama també la identificació de les persones de TV3 i de la resta de mitjans de la Corporació catalana que es van relacionar amb aquesta empresa.

Parra va admetre aquest dilluns davant del jutge De la Mata que tres empreses que administra no havien prestat serveis a la productora a la qual havien girat i cobrat una sèrie de factures, sinó que aquestes tasques les va fer "en realitat" per a CDC en la campanya electoral del 2010 al Parlament. Va dir que havia estat pressionat a fer-ho per poder cobrar els seus honoraris.

L'home que suposadament hauria orquestrat tota la maniobra d'ocultació de finançament irregular va ser, segons aquest testimoni, l'ex-secretari de Govern de la Generalitat Germà Gordó, qui li va indicar què fer en una reunió a la qual Parra va acudir amb els albarans dels serveis que es van prestar per als actes de campanya.

El dirigent de Convergència el va remetre a Oriol Carbó, exgerent de TV3 i responsable de Triacom, perquè aquest li girés les factures amb el concepte de serveis als programes citats segons Parra, raó per la qual Anticorrupció vol que el jutge l'interrogui en qualitat d'investigat.