Publicat 15/02/2016 12:58CET

Fiscalia rebaixa un any la petició per a Montserrat, Triana i Raquel per l'assassinat de Carrasco

Montserrat González, Triana Martínez y Raquel Gago
POOL

LLEÓ, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri Fiscal ha modificat aquest dilluns les conclusions provisionals en relació amb el crim d'Isabel Carrasco i ha rebaixat de 23 a 22 anys la petició de pena de presó per a Montserrat González, la seva filla Triana Martínez, i la policia local Raquel Gago, per tenir en compte que ha existit un atenuant de reparació del dany ja que mare i filla han consignat 77.622 euros com a indemnització als familiars de la víctima.

El fiscal Emilio Fernández ha sostingut que Montserrat González, Triana Martínez i Raquel Gago són autores d'un delicte d'assassinat en concurs amb atemptat, pel que inicialment va sol·licitar 20 anys de presó, però que ha rebaixat a 19 per reparació del dany, més un delicte de tinença il·lícita d'armes, penat amb tres anys de privació de llibertat.

Tot i això, el fiscal ha donat dues alternatives més al jurat, tot i que ha precisat que ell creu que les tres "estaven d'acord" i tenen "la mateixa responsabilitat" en l'assassinat d'Isabel Carrasco.

La segona petició alternativa de Fiscalia no varia en el cas de Montserrat, però canvia per a Triana i Raquel per a les quals sol·licita que siguin condemnades per un delicte de còmplices d'assassinat i demana per a elles 12 anys, als quals caldria sumar els tres anys de tinença il·lícita d'armes.

La tercera petició alternativa proposada per la Fiscalia afecta només la participació de la policia local Raquel Gago. Sol·licita que se l'acusi d'un delicte d'encobriment per al qual demana tres anys de presó. En aquest cas, també caldria sumar els tres anys de presó per tinença il·lícita d'armes.

El fiscal Emilio Fernández ha explicat davant del Tribunal de Jurat de l'Audiència Provincial de Lleó que Isabel Carrasco va ser assassinada per Montserrat González "per l'esquena" i "a molt poca distància, amb trets amb efectes molt importants", el primer d'ells ja va ser mortal de necessitat i el tercer li va causar la mort immediata.

Per aquesta raó, segons Fiscalia, Isabel Carrasco "no ha tingut ni la més petita possibilitat de defensar-se" i "només té temps de tocar-se instintivament la ferida de l'esquena" per la qual cosa els fets són constitutius d'assassinat.

Pel que fa al delicte d'atemptat, segons Fiscalia, existeix perquè les tres acusades van matar Isabel Carrasco "pel que era", presidenta de la Diputació i del PP provincial, i perquè amb la seva influència perjudicava Triana Martínez.

Montserrat duia el dia del crim, que es va produir el 12 de maig del 2014, una parca, gorra, ulleres de sol, fulard i guants, cosa que segons el fiscal respon que "estava preparada per matar i que no la reconeguessin" per la qual cosa sol·licita l'agreujant de disfressa.

Pel que fa a la participació de Triana, el fiscal ha mantingut que és la mateixa que la de la seva mare perquè "va fer recerques en els seus ordinadors" sobre com i on comprar armes i que també va participar en els seguiments previs a la víctima, ha afegit.

A més, la tesi del Ministeri Fiscal és que Montserrat va lliurar a Triana l'arma i totes dues es van aixoplugar en un passadís per fer-ho, amb previ acord entre elles. Una trobada que no va ser casual, sinó que la filla estava esperant la seva mare.

RAQUEL HI VA PARTICIPAR

Raquel Gago, ha afegit la Fiscalia, va participar en els seguiments previs a Isabel Carrasco perquè existeixen elements que així ho demostren, com l'informe de posicionaments. Considera que va poder participar-hi en el seu horari laboral perquè "res li impedia parlar per telèfon" quan estava treballant.

El Ministeri Fiscal tampoc es creu la versió de Raquel Gago relativa a com va introduir Triana l'arma homicida al seu cotxe, oculta dins d'una bossa. Fiscalia insisteix que es va adonar que aquesta introduïa l'arma al seu cotxe i que això formava part del pla elaborat per les tres acusades.

En resum, el fiscal ha asseverat que les tres són culpables d'un delicte d'assassinat en concurs amb atemptat, més un delicte de tinença il·lícita d'armes i que, a més, totes elles són imputables i que "no s'aprecia res" que pugui suposar una rebaixa de pena com reflecteixen els informes forenses.

Per la seva banda, les acusacions, pertanyents a la filla i a la parella de la víctima, així com al Partit Popular de Lleó, s'han adherit a les conclusions definitives de la Fiscalia.

El lletrat de la defensa de mare i filla, José Ramón García, ha declarat que Montserrat és autora d'un delicte d'assassinat amb una eximent incomplet per patir mania persecutòria, pel qual demana 3 anys, nou mesos i un dia de presó. Més un delicte de tinença il·lícita d'armes penat amb set mesos. En el cas de Triana, García sol·licita un delicte d'encobriment que quedaria impune per tractar-se de la seva mare.

L'advocat defensor de Raquel Gago, Fermín Guerrero, ha demanat per a la seva patrocinada la lliure absolució perquè ha considerat que és "l'única alternativa". "Raquel no va participar ni com a còmplice, ni com a encobridora, ni és autora de tinença il·lícita d'armes", ha afegit.

RESPONSABILITAT DE GUERRERO

El Fiscal també ha sol·licitat que remeti el Jutjat de Guàrdia i s'investigui l'absència de Fermín Guerrero, el lletrat de la defensa de Raquel Gago, que no va aparèixer a la sessió prevista per al 27 de gener perquè podria haver incorregut en un delicte d'obstrucció a la justícia per no comparèixer "sense cap justificació a un judici amb acusats a la presó".

"No en tinc prou amb disculpes, exigeixo una justificació completa del que va passar, que no se'ns ha donat. Una justificació en primer lloc al jurat, i després al magistrat president, al fiscal, a les parts, a Lleó i a Espanya sencera", ha asseverat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés