Publicat 3/4/2019 9:50:41 +02:00CET

La Fiscalia preguntarà als comissaris López i Molinero per la reunió que van tenir amb Puigdemont abans de l'1-O

Procés.- Un cap policial diu que els Mossos tenien ordres de no collaborar l'1-
Pool - Archivo

MADRID, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

Els comissaris dels Mossos d'Esquadra Ferrán López i Joan Carles Molinero compareixeran aquest dimecres en qualitat de testimonis durant el judici pel procés independentista a Catalunya, declaració en qu els fiscals del cas preguntaran per la reunió del 28 de setembre del 2017 en la qual suposadament els comandaments de la policia autonmica van advertir a l'expresident catal Carles Puigdemont que es podien produir episodis de violncia l'1-O.

López, que va ser qui va assistir a les reunions de coordinació amb el coronel de la Gurdia Civil Diego Pérez de los Cobos i després va substituir el major Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució el 28 d'octubre, est citat a les 10.00 hores i quan acabi ser el torn de Molinero.

Les compareixences de tots dos testimonis són clau per al coneixement dels fets per part del tribunal, perqu tots dos van assistir a la reunió que es va celebrar al Palau de la Generalitat el 28 de setembre a la tarda en la qual els comandaments dels Mossos haurien advertit Puigdemont i els llavors vicepresident Oriol Junqueras i conseller d'Interior Joaquim Forn que l'1 d'octubre podrien produir-se "desordres públics" i els haurien demanat que desconvoquessin el referndum.

En aquesta trobada, que havia estat convocada pel llavors cap dels Mossos Trapero, també hi havia els comissaris de la policia autonmica Manel Castellví i Emili Quevedo. Tots tres han confirmat aquesta versió en les seves respectives declaracions en el judici, per la qual cosa López i Molinero previsiblement també seran interrogats sobre qu va passar en la reunió amb Puigdemont, Junqueras i Forn.

A més dels dos comissaris de la policia autonmica, aquest dimecres també estan cridats a comparixer en qualitat de testimonis en el judici un total de dotze agents de la Gurdia Civil que podran aportar la seva experincia en diferents fets que van tenir lloc entre el setembre i l'octubre del 2017 a Catalunya.