Publicat 18/11/2019 15:15:59 +01:00CET

La Fiscalia manté la petició d'inhabilitar Torra 20 mesos en el judici pels llaços

El president de la Generalitat, Quim Torra, al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha estat citat a declarar per no retirar símbols independentistes, a Barcelona /Catalunya (Espanya)
Pool

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia ha mantingut aquest dilluns la petició de condemnar el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i vuit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència en el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mantenir els llaços als edificis de la Generalitat.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha elevat a definitives les seves conclusions provisionals, en les quals considera que Torra va cometre un delicte de desobediència en no ordenar la retirada dels llaços grocs, estelades i la pancarta 'Llibertat presos polítics' dels edificis públics com ordenava la Junta Electoral Central (JEC).

El ministeri públic va considerar en el seu escrit d'acusació que Torra havia incorregut en un delicte de desobediència de l'article 410 del Codi Penal i va demanar imposar-li la inhabilitació especial per exercir càrrecs públics electius d'àmbit local, autonòmic, estatal o europeu, així com per exercir funcions de govern.

La inhabilitació comporta la privació definitiva d'aquestes llocs o càrrecs i dels seus honors, així com la impossibilitat d'obtenir-ne durant el temps de condemna.

En aquest tràmit de conclusions definitives, l'advocat de Vox, que exerceix d'acusació popular, Juan Cremades, també ha reiterat la petició de condemna d'una multa de 72.000 euros i la inhabilitació per ocupar cap càrrec públic en un termini de dos anys.

L'advocat defensor de Torra, Gonzalo Boye, ha rebutjat les acusacions, i ha reclamat en el judici absoldre el president perquè no va cometre un delicte de desobediència.

El tràmit de conclusions s'ha avançat a la sessió del matí després que Vox hagi renunciat a cinc testimonis que havia sol·licitat i el president del tribunal, Jesús María Barrientos, ho hagi acordat.

D'aquesta manera, no han testificat el conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; l'exportaveu del Govern i regidora a Barcelona, Elsa Artadi, el síndic de greuges, Rafael Ribó, i el president de Cs al Parlament, Carles Carrizosa.

La sessió es reprendrà a les 16 hores amb els informes finals de les parts, en què exposaran els seus posicionaments i justificaran les peticions de condemna, i tancarà el judici el mateix Torra amb el torn d'última paraula.