Publicat 22/7/2020 19:11:28 +02:00CET

Fiscalia manté la petició de 20 mesos d'inhabilitació per als exmembres de la Mesa

Judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, a Barcelona el 21 de juliol de 2020.
POOL

   BARCELONA, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Fiscalia Superior de Catalunya ha confirmat aquest dimecres la petició d'un any i vuit mesos d'inhabilitació i multa de 30.000 euros als exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya.

   Així ho ha indicat en el tràmit de conclusions a la segona sessió del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el fiscal Pedro Ariche, que només ha inclòs algunes modificacions al seu escrit d'acusació.

   Segons el Ministeri Públic, els acusats presumptament van cometre un delicte de desobediència continuada en permetre "la tramitació i facilitar l'aprovació de resolucions, lleis i normes jurídiques obertament inconstitucionals, com a cobertura normativa del nou Estat que substituís la legalitat democràtica vigent".

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)

Contador