Publicat 3/4/2019 17:33:16 +02:00CET

Fiscalia investiga si Ortega Smith (Vox) va cometre delicte d'odi per unes declaracions sobre els musulmans

Av.- Ortega Smith (Vox) diu que la "derechita covarda" ha perms que arribi
Fabián Simón - Europa Press

Una associació va posar en coneixement del fiscal unes afirmacions de "fort contingut islamfob" en un míting a Valncia

VALNCIA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de Valncia ha obert diligncies d'investigació per un possible delicte d'odi arran de la denúncia interposada per Musulmans contra la Islamofbia contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per unes declaracions en les quals, segons aquesta associació, "fomentava la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes", segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

El collectiu Musulmans contra la Islamofbia va posar en coneixement de la Fiscalia les paraules pronunciades per Ortega Smith en un vídeo publicat al canal de Youtube de Vox que reprodueix un míting polític que va tenir lloc en el mes de setembre al Casino d'Agricultura de Valncia.

En les imatges s'escolta al 'número 2' de Vox: "Serem més forts davant de l'enemic comú que té un nom molt clar i jo no deixaré de dir-ho en totes les intervencions. El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democrcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu la invasió es diu la invasió islamista".

I afegeix: "Est en joc el que entenem o el que coneixem com la civilització, est seriosament amenaada, per no estem sols com us dic, bé ho sabeu, cada vegada més europeus s'estan posant dempeus perqu estan patint a les seves ciutats, als seus carrers i als seus barris, la qual cosa significa l'aplicació de la sharia i no estan disposats, al fet que es derroqui les seves catedrals per ser substitudes obligatriament per mesquites. No estan disposats al fet que les seves dones hagin de cobrir el seu rostre amb una tela negra i ser tractades deu passos enrere, pitjor que els camells. No estan disposats al fet que s'acabi amb el que entenem per civilització per respecte als drets i a la llibertat".

El collectiu denunciant destaca que aquestes declaracions tenen un "alt contingut islamfob, altament alarmista i podrien atemptar contra la convivncia i la pau social". Per aquesta raó, van decidir "actuar per fer clar si el contingut del vídeo pogués ser constitutiu d'un presumpte delicte d'odi" i van informar a la Fiscalia, que ara ha obert una investigació.