La Fiscalia informa a favor que Cuixart surti de la presó per assistir al naixement del seu quart fill

Publicat 13/8/2019 12:57:05CET
Jordi Cuixart i la periodista Txell Bonet
@JCUIXART - Archivo

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha informat a favor de la concessió d'un permís extraordinari al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart --que compleix presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017 per la causa del procés independentista a Catalunya-- i que ho ha sol·licitat de cara al naixement del seu quart fill, que s'espera cap al 22 de setembre.

En un escrit de tot just dues pàgines, el fiscal Javier Zaragoza es mostra favorable al fet que se l'autoritzi a sortir del centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) per assistir al naixement del seu fill "quan es produeixi el part, amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin".

L'assumpte pot ser resolt per la sala de vacances del Tribunal Suprem en els propers dies, han indicat a Europa Press fonts de l'Alt Tribunal.

MESURES DE SEGURETAT ADEQUADES

En tot cas, el fiscal adverteix que el permís ha de concedir-se amb les mesures de seguretat adequades, "perquè no ha d'oblidar-se que diversos processats es troben en situació de rebel·lió".

El Ministeri Públic raona que el permís ha de ser concedit perquè la seva situació personal "encaixa en els supòsits legalment prevists" en els articles 47 i 48 de la llei general penitenciària, "en les condicions i amb la durada que les circumstàncies del cas aconsellin".