Actualitzat 24/02/2015 17:01

Fiscalia diu que l'excúpula d'Urbanisme de Barcelona "va ocultar la realitat" de l'hotel Palau

El Tribunal Supremo revisa el caso del hotel del Palau
Foto: EUROPA PRESS

Qualifica la decisió de l'Audiència Provincial d'absoldre dos exalts càrrecs de l'ajuntament de "xocant i anòmala"

MADRID, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

 La Fiscalia del Tribunal Suprem ha assegurat aquest dimarts que l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona "va ocultar la realitat" per afavorir el projecte de construcció d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música, i ha qualificat la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona, que el maig del 2014 va absoldre dos exalts càrrecs municipals, de "xocant, anòmala i sorprenent".

   L'alt tribunal ha celebrat una vista per valorar els recursos presentats contra la resolució del tribunal català que va declarar absolts l'exregidor d'Urbanisme Ramón García-Bragado, l'exgerent d'aquesta àrea Ramón Massaguer, el llavors responsable dels serveis jurídics del consistori Enric Lambies i l'arquitecte del projecte que mai es va realitzar, Carlos Díaz.

   L'Audiència va condemnar l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, a un any de presó pels delictes de tràfic d'influències per particular i d'oferiment de tràfic d'influència; va imposar, a més, al primer una multa de 3,6 milions d'euros i al segon una de 900.000 euros.

INCREMENT DE PENES

   La Fiscalia defensa la revocació d'aquesta sentència i la imposició d'una condemna de deu anys de presó per a Millet i Montull i de quatre per a l'antiga cúpula d'Urbanisme del consistori.

   Així, considera que García-Bragado, Massager i Lambies eren coneixedors que el propietari de les finques on s'havia de construir l'hotel, en un projecte que mai es va realitzar, no era la fundació del Palau, ja que des del 27 de febrer del 2008 havien passat a mans d'Olivia Hotels, promotor de l'obra.

   Els tres van participar en el Pla General Metropolità en què s'incloïa el projecte, que pretenia convertir tres immobles del carrer Sant Pere Més Baix en un centre hoteler.

   El Ministeri Públic ha precisat que van ometre aquestes dades i van donar lloc que altres funcionaris dictessin resolucions "en les quals es falsejava la veritat".

   Per la seva banda, l'acusació popular, en representació de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), ha donat suport a l'increment de penes plantejat pel fiscal mentre que els cinc advocats defensors dels acusats han rebutjat l'estimació dels recursos.

   "Tots els auditoris del món tenen un gran hotel adossat i no hi ha en això res dolent", ha assegurat el lletrat de Millet i Montull, que ha defensat que el projecte era d'interès públic, ja que va oferir dotar d'equipament un col·legi i va col·locar xarxes que evitaven la caiguda d'enderrocs des de l'edifici que s'havia de reformar.

    Segons l'Audiència Provincial de la ciutat comtal els exdirectius del Palau van aprofitar el seu "prestigi i ascendència moral" i van aconseguir convèncer les autoritats competents per portar a terme el projecte.

   Va ordenar a Millet tornar els 895.000 euros que el promotor de l'obra, Manuel Valderrama, els va lliurar, malgrat que aquest va declarar al judici que no els havia cobrat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés