La Fiscalia demana presó per a 3 dels 12 detinguts en les protestes contra la sentència del procés sobiranista

Publicat 21/10/2019 17:08:08CET
Joves integrants del Moviment Antirepressiu de Madrid (arxiu)
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de Madrid ha sol·licitat presó incondicional per a tres dels dotze detinguts per les protestes del passat dissabte contra la sentència del procés sobiranista per delictes de desordres públics i per atemptat contra l'autoritat, han informat a Europa Press fonts fiscals.

Els arrestats han prestat declaració al llarg del matí davant el jutge de guàrdia de detinguts de plaça de Castella; durant les vistes breus celebrades, el fiscal ha sol·licitat presó per a dos homes i una dona, segons les mateixes fonts.

Fins al moment, han abandonat les dependències judicials almenys quatre detinguts, que han quedat en llibertat. Desenes de persones es concentren a les portes dels jutjats per rebre els arrestats.

Els incidents de la manifestació es van saldar amb 14 persones arrestades, entre ells dos menors que es van posar en llibertat.

Deu dels detinguts pertanyen a grups d'extrema esquerra, mentre que altres dues a col·lectius d'ultradreta; durant la protesta es van produir càrregues policials als voltants de Gran Via, Callao i la Puerta del Sol.

Mentre es produïen les declaracions, uns 150 joves del Moviment Antirepressiu de Madrid s'han concentrat en suport als detinguts.

Al crit de 'Llibertat, detinguts per lluitar' i custodiats per una quinzena d'agents de la Policia Nacional, els concentrats s'han reunit a les portes dels jutjats ordinaris de la capital, amb una gran pancarta en què es podia llegir: "Llibertat Manifestació. Detinguts Absolució. Moviment Antirepressiu de Madrid'.

El portaveu del col·lectiu ha exigit la posada en llibertat dels detinguts, perquè segons ell, han estat "víctimes" de "la repressió que hi ha aquests dies a Catalunya i que s'està estenent a la resta de l'Estat".

"Va haver-hi moltes càrregues i cops de porra. Manifestar-se no és delicte", ha asseverat, contra la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, després que aquest diumenge manifestés que la Delegació de Govern central ha d'extremar l'autorització de manifestacions, una cosa que entén que és una "vulneració de drets fonamentals".