Actualitzat 19/12/2019 13:00:20 +00:00 CET

Fiscalia demana la presó a tres CDR però no s'oposa a una llibertat sota fiança

El fiscal Miguel Ángel Carballo
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 19 des. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha defensat aquest dijous davant la Sala Penal que tres dels membres dels CDR investigats per terrorisme continuïn en presó preventiva, però ha deixat oberta la possibilitat que si el tribunal considera deixar-los en llibertat provisional, ho facin amb una fiança de 9.000 euros.

Segons han informat fonts jurídiques, així s'ha pronunciat el fiscal Miguel Ángel Carballo durant la vista d'apel·lació en referència als investigats Guillem Xavier Duch, Eduard Garzón i Xavier Buigas, tres dels detinguts el setembre passat que, tal com es deriva del sumari de la causa, no haurien tingut contacte directe amb els materials precursors d'explosius.

Durant la vista, el representant del ministeri públic no ha esmentat la possibilitat de pagar una fiança per quedar en llibertat, sinó que s'ha remès a l'escrit que ha presentat davant la sala en el qual sí al·ludeix aquesta condició, segons les fonts consultades.

En l'informe, també proposa mesures cautelars, com són compareixences periòdiques al jutjat, entrega de passaport i prohibició de sortir del territori espanyol.

Pel que fa al quart investigat sobre el qual s'ha celebrat vista aquest dijous, Alexis Codina, la Fiscalia demana mantenir la mesura de presó sense possibilitat de fiança perquè, segons la investigació, el seu domicili hauria servit de "laboratori clandestí" per a la cèl·lula terrorista en la preparació, confecció i pràctica de diversos compostos explosius, així com de lloc d'emmagatzematge i dipòsit per a tercers de les diferents substàncies perilloses.