Publicat 13/11/2019 13:36:00 +01:00CET

La Fiscalia demana mantenir en presó provisional cinc CDR investigats per terrorisme

El CDR detenido Jordi Ros declara en la Audiencia Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID 13 (EUROPA PRESS)

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat aquest dimecres mantenir en presó provisional cinc membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per delictes de pertinença a grup terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls, segons han informat fonts jurídiques.

Així ho ha sol·licitat el fiscal Miguel Ángel Carballo en les cinc vistes que s'han celebrat a l'Audiència Nacional per estudiar els recursos d'apel·lació contra l'ordre d'empresonament provisional que han presentat les defenses d'Eduard Garzón, Xavier Buigas, Ferran Jolis, Alexis Codina i Guillem Xavier Duch. Tots cinc es troben a la presó madrilenya de Soto del Real des del passat 26 de setembre.

Els advocats dels investigats, per la seva banda, han demanat al tribunal, integrat per magistrats de la Secció Segona de la Sala Penal, la posada en llibertat provisional amb mesures cautelars en al·legar el seu arrelament a Espanya per descartar el risc de fugida, segons les fonts consultades.

La Secció Segona també revisarà la situació personal d'un altre dels investigats, Jordi Ros, tot i que no s'ha celebrat cap vista, perquè la seva defensa no ho havia sol·licitat en el recurs d'apel·lació en què també sol·licitava la llibertat provisional.

El setè membre dels CDR que va ser empresonat el setembre passat, Germinal Tomás Aubeso, també ha presentat un recurs contra la mesura de presó preventiva, però la sala encara no ha fixat la vista per estudiar-lo.