La Fiscalia demana 5.040 euros per a cada jove que va boicotejar un acte de Telefónica a la UdL

Publicat 13/1/2020 15:30:44CET
Manifestació d'un grup de joves a les portes dels jutjats de Lleida per un judici a cinc joves.
EUROPA PRESS

LLEIDA, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

Cinc joves que el 2017 estudiaven a la Universitat de Lleida (UdL) han estat jutjats aquest dilluns a la capital del Segrià, i la Fiscalia ha demanat 5.040 euros de multa per a cadascun per una protesta en un acte de la Fundació UdL en el qual participava el president de Telefónica Open Future, Luis Solana, que va ser suspès per qui llavors era el rector, Roberto Fernández.

El rector ha reconegut en el judici que els joves "no van actuar amb violència", i ha apuntat que va suspendre l'acte perquè sentia una tensió més gran de la que no estava acostumat.

El fiscal ha sostingut que els joves van cometre un delicte contra el dret de reunió i els acusa de desordres públics amb coaccions.

La Fiscalia ha introduït aquesta alternativa de pena perquè l'Audiència de Lleida va absoldre el maig del 2018 un menor acusat també d'un delicte contra el dret de reunió.

Les tres advocades defensores han demanat l'absolució i han argumentat que no hi ha delicte contra el dret de reunió per tractar-se d'un acte públic en què es presentava un informe en el qual els joves van fer una protesta pacífica.

Els joves en la seva declaració han sostingut que ells protestaven a l'entrada de la sala en la qual estava previst l'acte i que va ser el rector qui els "va convidar" a entrar, fet que Roberto Fernández declara que no recorda perquè ell habitualment no actuava d'aquesta manera.

El judici s'ha celebrat al jutjat penal 2 i hores abans un grup de joves s'ha concentrat a les portes dels jutjats per donar suport als cinc que havien de ser jutjats.

Contador