Publicat 18/6/2019 17:39:53 +02:00CET

La Fiscalia demana 12 anys per a l'home que va matar el seu cunyat a Lleida i el va deixar a Barcelona

Sucesos.- Los Mossos recuperan un reloj de 30.000 euros robado en Barcelona y detienen al ladrón
@MOSSOS

El cadàver va ser localitzat en un cotxe després que uns comercials alertessin d'una forta olor

LLEIDA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Provincial de Lleida ha demanat 12 anys de presó per a l'empresari càrnic que va confessar haver matat a trets el 19 de juny del 2017 el seu cunyat a Torre-serona (Lleida) i que va traslladar el cadàver amb cotxe al carrer Béjar de Barcelona, on va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra quatre dies després.

En el seu escrit d'acusació, al qual ha tingut accés Europa Press, la Fiscalia sosté que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat per haver utilitzat una arma de foc curta i els atenuants de la confessió i la reparació parcial del dany perquè l'acusat ha lliurat als hereus de la víctima 15.000 euros.

Segons la Fiscalia, la víctima havia prestat a l'acusat 180.000 euros per ampliar el negoci càrnic amb el compromís que li tornés els préstecs en un temps determinat.

El fiscal sosté que a principis del mes de juny del 2017 l'acusat va considerar la mort del seu cunyat "si no s'avenia a un canvi en les condicions econòmiques" i va portar el seu cotxe a un concessionari i va sol·licitar un vehicle de cortesia per utilitzar-lo uns dies més tard per traslladar el cadàver.

Segons el relat del Ministeri Fiscal, l'acusat va citar el seu cunyat a l'obrador de l'empresa, va ordenar als treballadors que se n'anessin i quan va arribar va iniciar una discussió i el va disparar amb una pistola de 9 mil·límetres "fins a cinc vegades, totes elles a la regió pectoral i maluc, cosa que li va provocar la mort".

El cadàver va ser localitzat al maleter d'un cotxe que estava aparcat al carrer Béjar quan diversos comercials van alertar les autoritats de la forta olor que desprenia el vehicle.

Aquest dimecres està prevista una compareixença als jutjats en la qual la Fiscalia i l'acusació demanaran la pròrroga de la presó preventiva de l'empresari càrnic perquè dilluns vivent es compliran dos anys del seu ingrés al Centre Penitenciari de Ponent.