Publicat 26/11/2019 15:17

Fiscalia defensa que Nuet sigui jutjat al Suprem per la causa de la Mesa del Parlament

Joan Josep Nuet en un míting d'ERC a Sabadell
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Superior de Catalunya ha defensat que el diputat electe d'ERC al Congrés Joan Josep Nuet sigui jutjat per la Sala Segona del Tribunal Suprem en la causa per presumpta desobedincia contra l'anterior Mesa del Parlament, a causa del fur personal que li proporciona el fet de ser parlamentari a les Corts.

En un escrit rems al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que li va demanar posicionar-se sobre aix, consultat per Europa Press, la Fiscalia constata que Nuet adquirir la seva condició de diputat al Congrés, per la qual cosa, sobre la base dels articles 71.3 de la Constitució i el 57.1.2 de la Llei Orgnica del Poder Judicial, s'"imposa" la competncia del TS.

El Ministeri Públic puntualitza que aquesta normativa implica el fur "més enll del concret moment processal en qu aquesta condició de diputat ha estat adquirida".

Sobre si el trasllat al Suprem hauria d'arrossegar tota la causa, i jutjar-se a tots els acusats allí, la Fiscalia ho deixa en mans del mateix TS.

Considera que, si bé el precepte constitucional preveu que Nuet sigui jutjat a l'Alt Tribunal, "no seria possible fer-ho, excepte per indicació de l'Alt Tribunal, en relació amb la resta d'acusats".

Així s'ha pronunciat la Fiscalia després que el TSJC decidís suspendre el judici per presumpta desobedincia a membres de l'anterior Mesa del Parlament pel procés sobiranista a la vista que Nuet havia estat triat diputat d'ERC al Congrés en les darreres eleccions generals.

JUDICI SUSPS

Els dies 28 i 29 de novembre, i 3 i 4 de desembre s'havien d'asseure al banc dels acusats, acusats de presumpta desobedincia, Nuet, per la seva etapa al Parlament amb SíQueEsPot, i altres exmembres de la Mesa com Anna Simó (ERC), Simona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó (JxSí) i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, per el judici va quedar susps.

Nuet ja va prendre possessió com a diputat per ERC al Congrés el 21 de maig, per cap part va plantejar al tribunal la seva possible condició d'aforat al Suprem, i el TSJC va fixar la data del judici a l'anterior Mesa el 26 de setembre, l'endem passat de la dissolució de les Corts Generals, per tant, quan se'l va citar ja no era diputat.

A la vista que la nova constitució de les Corts i presa de possessió de Nuet el 3 de desembre coincidia amb el judici, el TSJC ho va suspendre davant el seu possible aforament.

Precisament, el cas de l'anterior Mesa se separa del procés judicial al Suprem contra els líders independentistes que van impulsar l'1-O per una qüestió operativitat davant la "complexitat i durada del judici", que es va perllongar quatre mesos amb dotze acusats.

POSICIÓ DE NUET

Nuet ja va dir que demanar que el seu judici se celebri al TSJC i no al Tribunal Suprem malgrat la seva condició d'aforat.

Segons va explicar a Europa Press el seu advocat, Enrique Leiva, es posicionaran en contra de remetre la causa a l'Alt Tribunal per motius processals, perqu des que es va dictar l'acte d'obertura de judici oral "la competncia quedaria congelada" malgrat nous aforament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés