Publicat 17/6/2019 13:50:05 +02:00CET

La Fiscalia, contrària a excarcerar Rull, Turull, Sànchez i Forcadell perquè persisteix el risc de fugida

El Suprem avala l'aplicació del 155 per la "gravetat extraordinària del que va passar" a Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia del Tribunal Suprem s'ha manifestat aquest dilluns en contra de la posada en llibertat, mentre esperen sentència, dels líders independentistes jutjats per rebel·lió en la causa del procés a Catalunya Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Carme Forcadell. Al·lega entre d'altres raons que persisteix el risc de fugida mentre esperen que l'alt tribunal dicti sentència.

En l'escrit assenyala que també subsisteix el risc de reiteració delictiva, la qual cosa podria impedir l'execució de la sentència. "L'aparença de bon dret ha incrementat després del judici oral", per la qual cosa l'"ambivalent dada del transcurs del temps" que suposa la presó preventiva ha de valorar-se, segons el parer de la Fiscalia, "com l'augment raonable de la possibilitat d'una efectiva condemna".

Les defenses dels exconsellers, de l'expresidenta del Parlament i de l'expresident de l'ANC assenyalaven en els seus escrits de petició d'excarceració que un cop el judici ha quedat vist per a sentència ja no cal assegurar la presència dels encausats en la vista, no existeix risc de fugida pel seu arrelament familiar i que a més és possible aplicar-los mesures menys oneroses.