Publicat 15/10/2019 18:56

La Fiscalia belga demana que Espanya tradueixi l'euroordre contra Puigdemont abans de decidir

El magistrat del TS Pablo Llarena surt del Tribunal Suprem després d'haver acordat emetre una nova ordre europea i internacional de detenció i lliurament de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont.
Eduardo Parra - Europa Press

BRUSSELELS, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia belga ha demanat a les autoritats espanyoles que es tradueixi a un dels idiomes oficials del país --francs, flamenc o alemany-- o bé a l'angls l'ordre europea de detenció i entrega dictada el dilluns pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena contra l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, un procés que Espanya espera complir al llarg de la setmana vinent".

"Vista la complexitat del cas i de les dues ordres de detenció que ja s'han ems contra Carles Puigdemont, l'expedient exigeix una anlisi jurídica profunda", ha justificat la Fiscalia de Brusselels, en un comunicat en el qual també confirma que és aquesta instncia la que ha assumit el cas.

La Justícia belga ha demanat a la seva contrapart espanyola una traducció de la informació abans d'examinar el cas, que les autoritats judicials espanyoles han dit que compliran "al llarg de la setmana que ve", segons la mateixa font.

"Una vegada rebudes les traduccions de l'euroordre i de totes les peces rebudes adjuntes, la Fiscalia de Brusselles anailtzar aquesta ordre", conclou el comunicat.

Llarena va decidir reactivar l'euroordre per tercera vegada contra Puigdemont dilluns passat, el mateix dia que el Tribunal Suprem dictava sentncia condemnatria contra els líders independentistes encausats pel procés a Catalunya, encara que la Fiscalia federal no ha rems formalment la documentació a la Fiscalia de Brusselles fins a aquest dimarts.

El primer pas després de rebre una ordre europea de detenció i entrega d'un Estat membre és que la Fiscalia competent informi els serveis policials per identificar i arrestar la persona reclamada, per tal que declari davant del jutge d'instrucció, segons diferents fonts judicials consultades per Europa Press.

Aquest primer pas, per, pot ser revisat "cas per cas" per adaptar-lo a les circumstncies de cada procés, matisen les fonts. En aquest cas, el mateix Puigdemont ha manifestat que est a disposició de la Justícia "a Blgica" per personar-se en el moment que el citin.

Fonts de la seva defensa han indicat a Europa Press que han estat en contacte amb les autoritats belgues, per que de moment l'expresident catal no ha estat citat.

El novembre del 2017, Puigdemont va pactar amb la Justícia belga que es lliuraria en una comissaria de la capital l'endem que l'euroorden arribés a les autoritats del país.

El mar del 2018, quan Llarena va reactivar l'euroordre contra els exconsellers que van acompanyar Puigdemont a Blgica --ell estava ja detingut a Alemanya--, la Justícia belga va sollicitar al Suprem informació addicional abans de rebutjar per defecte de forma el lliurament dels reclamats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés