Publicat 05/11/2020 17:59CET

La Fiscalia arxiva les investigacions per contractes públics a l'Ajuntament de Sant Cugat

Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat, en una imatge d'arxiu.
AYUNTAMIENTO DE SANT CUGAT - Archivo

Trasllada la documentació a Antifrau de Catalunya per si considera que cal adoptar alguna mesura

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat les investigacions pels contractes públics que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) va concedir entre els anys 2017 i 2018, per una xifra d'aproximadament 1,4 milions d'euros.

En la resolució, que s'ha publicat aquest dijous, el ministeri públic ha detallat que després de la investigació policial no s'han trobat pràctiques penals il·lícites, tot i que ha puntualitzat que els òrgans de fiscalització i de control del consistori, i per extensió els responsables polítics de les àrees corresponents, "van ometre els mecanismes legals més elementals, que asseguren la transparència, l'objectivitat i la lliure concurrència que ha de presidir la contractació d'empreses".

Es tracta d'una denúncia que va interposar la formació municipal de Ciutadans per la contractació pública per prestar serveis a equipaments del municipi com el Teatre-Auditori de Sant Cugat, entre d'altres, quan a la ciutat governava l'antic PDeCAT, a càrrec de Mercè Conesa, i que després de la seva renúncia, el juny del 2018, va fer Carmela Fortuny fins les passades eleccions municipals.

En el dictamen, el fiscal ha apreciat que "com que s'han verificat irregularitats administratives en el procés d'adjudicació i la subsegüent execució de la despesa", les partides investigades han suposat una prestació de serveis efectiva, i ha destacat la necessitat d'aquests serveis.

No obstant això, en la investigació s'ha subratllat una falta de controls interns preocupant en l'Administració local, tant del funcionariat com dels responsables polítics, tot i que s'ha justificat una possible "deixadesa" per la imminent jubilació dels treballadors i una falta de supervisió política.

En el mateix escrit, el fiscal ha assenyalat que l'arribada de personal, que ha substituït l'anterior, ha corregit "l'aparent descontrol en la gestió i la supervisió de la despesa".

La Fiscalia ha traslladat la documentació a l'Oficina Antifrau de Catalunya perquè supervisi "si aquestes pràctiques irregulars ja s'han deixat definitivament de banda" a l'Ajuntament o si, per contra, adoptarà alguna mesura o recomanació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés