Publicat 25/7/2019 16:43:48 +02:00CET

La Fiscalia arxiva la investigació a Rajoy i Santamaría per no acudir al Parlament pel 155

No compareixença de Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría en la comissió sobre el 155
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat la investigació a l'expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy, a l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i a diversos exministres per no comparèixer al Parlament en la comissió d'investigació sobre el 155.

La resolució de la Fiscalia, recollida per Europa Press, conclou que la negativa a comparèixer en la comissió "no té cap rellevància penal" i que no incorre en el delicte de desobediència, de manera que arxiva les diligències.

Rajoy, Santamaría, els exministres Dolores de Cospedal i Zoido, l'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo, i l'ex-cap de gabinet de Rajoy Jorge Moragas van ser citats a l'abril a la comissió d'investigació del 155, però van rebutjar anar-hi.

La comissió els va tornar a citar, però per segona vegada no hi van acudir, per la qual cosa va portar la qüestió a la Mesa del Parlament, que ho va traslladar a la Fiscalia.

Per justificar la incompareixença tots ells van esgrimir un informe del Consell d'Estat que els eximia de fer-ho, perquè no considerava obligatori que alts càrrecs i ex-alts càrrecs de l'Estat atenguin citacions de les comissions dels parlaments autonòmics.

La Fiscalia apel·la l'informe del Consell d'Estat i assenyala que la comissió excedeix l'àmbit de competència del Parlament, per la qual cosa les incompareixençes de Rajoy, Santamaría, Cospedal, Zoido, Millo i Moragas "no reuneixen els elements que permeten imposar cap coerció disciplinària, ni molt menys penal".