Publicat 17/6/2019 14:41:12 +02:00CET

El fiscal superior de Catalunya defensa la "fermesa i rigor" de la Fiscalia contra el procés

El fiscal superior de Catalunya defensa la "fermesa i rigor" de la Fiscalia contra el 'procés'
EUROPA PRESS

Assegura que ha comportat la comissió de "nombroses infraccions de naturalesa penal"

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha defensat aquest dilluns que la Fiscalia ha actuat "amb fermesa i rigor" davant els impulsors del referèndum de l'1-O i del procés sobiranista, jutjats al Tribunal Suprem.

En l'acte de jurament dels 23 fiscals destinats a Catalunya, al Palau de Justícia de Barcelona, ha explicat que s'ha desenvolupat a Catalunya "un moviment polític de singular transcendència que ha comportat pels seus inspiradors la comissió de nombroses infraccions de naturalesa penal".

En la seva intervenció, ha afegit que aquestes accions han estat "promogudes per diversos funcionaris i autoritats". "En tots aquests supòsits el Ministeri Fiscal ha actuat amb la fermesa i el rigor que li demanda el compliment del seu deure, i tingueu per segur, que continuarà actuant de la mateixa manera", ha avisat.

En el seu discurs, el fiscal superior ha considerat que "la llei és l'únic antídot contra l'abús, l'únic recurs del que disposen els ciutadans --especialment els més febles o desfavorits--, enfront dels atropellaments o arbitrarietats dels poderosos".

Així mateix, ha puntualitzat que el jurament o promesa que han fet significa que s'han compromès en l'acompliment "de la defensa de la Constitució", i que a partir d'ara el seu principal deure serà promoure l'acció de la Justícia en defensa de la legalitat.

ÚS DEL CATALÀ

En català, Bañeres s'ha adreçat als nous fiscals per ressaltar que Catalunya "és molt més que això, és una terra que sempre s'ha caracteritzat pel seu esperit de progrés", i ha destacat les seves iniciatives empresarials, artístiques, ciutadanes i esportives.

Als nous fiscals els ha demanat que guardin "el màxim respecte i consideració en la defensa dels drets lingüístics", no només per ser obligació legal sinó com a vehicle per aconseguir una millor comprensió de la realitat cívica i social de l'entorn.