Actualitzat 05/02/2014 13:47

El fiscal demana quatre anys de presó contra els Sanahuja per frau fiscal en Sacresa

BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

Fiscalia ha demanat quatre anys de presó per a membres de la família Sanahuja per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública per defraudar 15.476.664 euros el 2007, després que fusionessin les empreses Rua Nova i Sacresa per eludir el pagament d'impostos per part de la primera.

Segons la qualificació, a la qual ha tingut accés aquest dimecres Europa Press, Rua Nova va vendre el 31 de juliol del 2007 tot el seu actiu en la promotora Inversions Tres Cants a Inmobiliaria Colonial, obtenint un benefici de més de 52 milions d'euros, i després es va fusionar amb Sacresa amb "l'única finalitat" de traslladar-lo la plusvàlua generada i evitar la tributació.

La tributació es va eludir després de ser "artificiosament traslladada a l'òrbita patrimonial" de Sacresa, on es va compensar amb pèrdues financeres previstes en aquesta companyia, diu el document, que acusa dels fets a l'administrador de Rua Nova Javier Sanahuja; als administradors solidaris de Sacresa Román Sanahuja i Ana María Escofet, i a Juan Manuel Sanahuja, que va signar una declaració complementària de l'impost de Societats juntament amb Javier.

Després del començament de les inspeccions en 2009, les empreses van recol·locar el benefici, traslladant-lo de Rua Nova a Sacresa, on podien "compensar-lo més fàcilment" amb una sèrie de provisions que no han resultat prou justificades, segons el fiscal.

A més dels quatre anys de presó per a cada acusat i la inhabilitació per al dret de sufragi durant aquest temps, el fiscal demana una multa de 65 milions d'euros amb 150 dies de responsabilitat penal subsidiària en cas d'impagament; abonar la quantitat defraudada amb els interessos de demora, i la pèrdua de l'accés a subvencions o ajudes públiques i de gaudir de beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant sis anys.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés