Publicat 16/01/2018 11:30

El fiscal defensa que va pactar perquè Millet reconegués els fets i preveu recursos

El fiscal Emilio Sánchez Ulled arribant a la Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Justícia en la Representació Permanent d'Espanya davant la Unió Europea i fiscal que va portar el cas Palau, Emilio Sánchez Ulled, ha defensat aquest dimarts que va arribar a un pacte amb l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet "perquè, si es reconeixien els fets, es feia una concessió i hi havia una rebaixa de la pena".

Ulled va demanar deu anys i dos mesos de presó per a Millet i el seu ex-director administratiu, Jordi Montull, i finalment els ha condemnat a nou anys i vuit mesos de presó i a set anys i mig de presó, respectivament, però per a la filla de Montull, Gemma Montull, la pena ha estat superior a la sol·licitada: quatre anys i mig de presó malgrat que la Fiscalia en demanava dos.

"L'objectiu era el reconeixement dels fets", ha insistit en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press després que l'Audiència de Barcelona condemnés a Millet a nou anys i vuit mesos de presó i a la seva mà dreta, Jordi Montull, a set anys i mig de presó pel saqueig de l'entitat cultural.

Ha previst que les defenses recorreran al Tribunal Suprem --"No en tinc cap dubte"-- i ha apuntat al fet que la Fiscalia podria fer el mateix, ja que no s'ha condemnat l'empresa Ferrovial pel pagament de comissions a CDC a través del Palau perquè la jutge considera que el delicte ha prescrit.

"Vam fer uns determinats càlculs i considerem que no havia prescrit. El tribunal no ho ha considerat així: ha fet els seus propis càlculs i ha dit que sí que havia prescrit", per la qual cosa ha suposat que es presentarà un recurs de cassació.

Ulled ha defensat que, encara que el finançament de partits polítics per part d'empreses era legal al moment dels fets investigats, s'han jutjat "uns delictes determinats" com són el de tràfic d'influències retribuït i el desviament de fons cap al partit, ha assenyalat.

"Si en aquest moment el finançament dels partits polítics hagués estat il·legal, tindríem els mateixos delictes i un de més", i ha celebrat que la sentència assumeix el 95% de la tesi de la Fiscalia.

Així mateix, ha rebutjat que calgui compensar al Palau pels diners desviats a CDC perquè "els diners mai van tenir com a destinatari el Palau de la Música", sinó que l'entitat va ser una canonada que va permetre el moviment de fons, com ho ha definit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés