El fiscal defensa que la infanticida de Girona "no té motius per a l'internament psiquiàtric"

Publicat 2/1/2020 17:20:00CET
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant el minut de silenci en record a la nena ofegada per la seva mare.
@GIRONA_CAT

La jutgessa justifica la presó provisional per risc de fugida i per evitar la reiteració delictiva

GIRONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

El fiscal del cas en el qual una dona de Girona ha confessat que va ofegar la seva filla a la banyera després de calmar-la ha afirmat aquest dijous que no veu motius per internar-la en un centre psiquiàtric, tal com demana la defensa, i que s'hagi optat per la presó preventiva.

"Amb el que hi ha a la interlocutòria no hi ha motius per a l'internament psiquiàtric, perquè la metgessa forense ja va dir que està conscient, orientada, és coherent", ha assenyalat el fiscal Enrique Barata en declaracions als periodistes.

Ha resolt que "no s'aprecien raons per a un internament psiquiàtric" en referència als expedients mèdics de la dona, per qui el Jutjat d'Instrucció 1 de Girona ha decretat aquest dijous presó provisional sense fiança després de confessar que va matar la nena de 10 anys.

En l'ordre d'empresonament consultada per Europa Press, la jutgessa justifica la presó provisional davant del risc de fugida i per evitar la reiteració delictiva, perquè la dona té problemes psiquiàtrics, havia ingressat en diverses ocasions en centres hospitalaris i va mostrar una "absoluta fredor emocional".

La causa està oberta per un presumpte delicte d'assassinat, que pot comportar fins a 25 anys de presó, i va ser la dona qui va alertar del crim amb una trucada al 112 després de donar a la nena 80 comprimits de medicament Lormetazepam dissolts en un got amb aigua, una medicació que prenia ella mateixa per prescripció mèdica.

La detinguda va admetre els fets durant la reconstrucció a l'escena del crim, on va explicar amb detall els fets, amb una seqüència cronològica i espacial dins del pis, i posteriorment ho va corroborar a la seu policial i judicial.

La germana de l'acusada ha comparegut davant dels periodistes per demanar que la respectin: "La meva germana és una persona amb una malaltia mental. Demano el màxim respecte".

Contador