BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -
Unilever Food Solutions i el xef Carles Tejedor han ensenyat a Alimentaria, la fira d'alimentació i begudes de Fira de Barcelona, les deu claus per convertir un restaurant en un negoci d'èxit.
Simplificar la carta i que el seu preu no superi el màxim pressupostat, gestionar la deixalla d'aliments i optimitzar els recursos energètics així com els costos de personal són alguns dels factors que ajuden a reduir costos i a fer més viable el negoci.
La qualitat també és important, per la qual cosa Tejedor ha recomanat utilitzar productes de temporada en les creacions culinàries, a més de cuidar la presentació i la decoració dels plats amb salses i 'toppings'.
La falta de propietari també pot desembocar en una mala gestió del restaurant, pel que és important liderar i formar equip, a més de ser present a les xarxes socials, ja que la fama d'un restaurant sorgeix en bona part de les opinions dels comensals.
L'exchef del restaurant barceloní Via Veneto ha obert fa poc By13 a la capital catalana: "By13 és una demostració que pots posar en marxa un local amb una inversió no gaire elevada, poca mà d'obra, costos moderats, bon producte i solucions que ens facilitin la vida".