El sector est format per 516 empreses catalanes que generen 9.458 llocs de treball, segons un estudi del Govern
BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -
El sector de la ciberseguretat a Catalunya va generar un volum de negoci de 1.200 milions d'euros en 2022 (els últims disponibles), un 16% més que l'any anterior i és "la xifra més alta de la srie histrica", informa la Conselleria d'empresa aquest dimecres en un comunicat.
És una de les principals conclusions de l'informe anual 'La ciberseguretat a Catalunya', elaborat per l'Agncia de Ciberseguretat de Catalunya i l'agncia Acció, segons el qual "el territori catal es consolida com una de les regions líders a Europa en aquest mbit".
L'estudi s'ha presentat en el marc del congrés IOT Solutions World Congress que se celebra en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
El sector catal de ciberseguretat est format per 516 empreses, la qual cosa suposa un augment del 50% en els últims cinc anys, que generen 9.458 llocs de treball qualificats.
La gran majoria de les empreses que es dediquen a la ciberseguretat a Catalunya són petites i mitjanes (85,3%) i un 27,5% exporta els seus serveis; pel que fa a la facturació per empresa, un 54,5% supera el milió d'euros i un 24,2% registra més de 10 milions d'euros anuals.
L'estudi revela que Catalunya és la tercera regió de la UE que ha captat més projectes d'inversió estrangera en 2023. En total, s'han atret més de 66 milions d'euros que han suposat la creació de 400 nous llocs de treball, destacant inversions de multinacionals com a T-Systems, Getronics o aDvens.
MULTINACIONALS
A més de la presncia de multinacionals com CISCO, IBM o Microsoft, l'estudi subratlla la presncia d'una dotzena d'estudis de grau, mster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat, així com una cinquantena d'estudis de formació professional.
També destaca l'existncia de centres tecnolgics i instituts d'investigació "de primer nivell" com a i2Cat, Eurecat, el Centre de Visió per Computació (CVC), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Centre Tecnolgic de Telecomunicacions de Catalunya.