Publicat 18/6/2019 17:27:23 +02:00CET

La fira Itma preveu 127.000 visitants i un impacte econòmic de 343 milions

Fira.- La fira Itma preveu 127.000 visitants i un impacte econòmic de 343 milions
FIRA DE BARCELONA

Barcelona acull per segona vegada l'esdeveniment en el qual participaran prop de 1.700 empreses

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La fira de tecnologia tèxtil Itma, que se celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 20 i el 26 de juny, preveu rebre 127.000 visitants i generarà, segons els organitzadors, un impacte econòmic proper als 343 milions d'euros a la ciutat de Barcelona i al seu entorn.

El saló, que té lloc des de l'any 1951, se celebra cada quatre anys en una ciutat europea, i cada dos anys a la Xina; aquesta serà la seva segona edició a Barcelona des del 2011, ha indicat Fira de Barcelona en un comunicat aquest dimarts.

L'esdeveniment comptarà amb la participació de 1.700 empreses, 60% de les quals d'origen europeu, amb Alemanya, Itàlia i Espanya com a països amb més companyies, i el 40% restant procedeix, en la seva majoria, de la Xina, Turquia i l'Índia.

En aquesta edició, la sostenibilitat ocupa un lloc central en el saló, impulsat per activitats com l'Innovation Lab, en què experts i clients podran conèixer les novetats en maquinària tèxtil eficient, que aconsegueixen l'estalvi energètic i d'aigua.

A més, es duran a terme una sèrie de fòrums en els quals els professionals i les associacions donaran a conèixer les novetats i es promouran les col·laboracions amb altres empreses.

Un altre dels esdeveniments serà el saló organitzat pels mateixos fabricadors, Cematex, amb la col·laboració d'amec-amtex, l'associació que reuneix la indústria maquinària tèxtil espanyola.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assenyalat la rellevància d'acollir de nou aquest esdeveniment, degut a la importància que té per al negoci i la internacionalització del sector tèxtil, i la projecció de Barcelona "com a ciutat de congressos i negocis".