Actualitzat 02/10/2014 17:10

La indústria química augmentarà les seves vendes un 3,2% aquest any i un 4% el 2015

 L.Serrano, J.Rosell, A.Valero, J.M.Soria Y F.Puig
EUROPA PRESS

Feique demana a Soria reduir el preu de l'energia

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 2 oct. (EUROPA PRESS) -

La indústria química preveu augmentar el seu volum de negoci un 3,2% aquest any i un 4% el 2015, fins a arribar a una facturació de 59.300 milions d'euros, fet que suposa un repunt del 13% respecte a les vendes del 2008, i estima que el sector creixerà una mitjana anual del 4,5% fins a 2030.

Així ho ha dit aquest dijous el nou president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique), Anton Valero, que substitueix en el càrrec Luis Serrano, a l'Assemblea General que l'organització ha celebrat en el marc dels salons d'Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

L'assemblea ha comptat amb la participació de Serrano, a més del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; el president de la CEOE, Joan Rosell, i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig.

Valero ha dit que la resistència del sector són les exportacions, ja que la química exporta el 55% de la seva producció, per valor d'uns 30.000 milions d'euros, si bé els marges empresarials baixen per l'extrema competència, el que fa "imperatiu" recuperar la demanda interna.

Tot i això, la recuperació de la demanda interna, segons ha dit, serà gradual, amb creixements d'al voltant d'un 2,4% i 2,5% per a aquest 2014 i 2015, pel que és necessari fer de la reindustrialització una estratègia clara a seguir i, de fet, ha dit que un dels objectius que persegueix Feique és el d'atreure inversions estrangeres.

Ha defensat que les nacions del món més riques són les que tenen els sectors industrials més potents, com Japó i Alemanya: "La indústria genera riquesa i feina qualificat i de qualitat".

Valero ha demanat a Soria una reducció de la factura elèctrica per fer que pols com el Chem Med Tarragona tinguin assegurat el seu creixement i desenvolupament, i per contribuir a recuperar la demanda interna.

REDUIR DEPENDÈNCIA ENERGÈTICA

El ministre ha assegurat que l'aposta del Govern espanyol per la reindustrialització és "clara, inequívoca i irreversible", i ha defensat les prospeccions per comprovar si Espanya té recursos, convencionals o no, que li permetin reduir la seva dependència energètica de l'exterior.

Ha recordat que la reforma energètica no ha estat "còmoda, si bé era imprescindible", i que les seves previsions són que el preu de la llum baixi més que no ho va fer el 2013, quan es va abaratir un 3,1%, i ha afegit que entre gener i setembre la tarifa elèctrica ha baixat un 4,9%.

En representació de la Generalitat, Felip Puig ha incidit que Catalunya "serà industrial o no serà", i ha afegit que és la regió de l'Europa continental que més inversió estrangera ha captat.

Des de la patronal CEOE, Rosell ha defensat que calia "parar la sagnia elèctrica" fruit d'una legislació feta malament, i ha destacat la competitivitat de la química gràcies a la seva reconversió i a la seva aposta per l'exportació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés