Publicat 21/05/2015 18:26CET

El Govern vol recuperar el cànon pel dipòsit de residus de la construcció

El director de la Agencia de Residuos de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 21 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat planeja recuperar el cànon sobre la deposició controlada de residus de la construcció, un impost que va estar vigent entre 2009 i 2011, quan es va suspendre a causa de la crisi que afectava el sector.

En un acte al saló Construmat del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha explicat que mantenen contactes amb el sector de la construcció per reintroduir el cànon sobre la deposició de residus.

La idea seria fer-ho en dues fases, "de manera que el 2016 el cànon fos d'1,50 euros per tona de residu de la construcció que vagi a dipòsit, i el 2017 fos de 3 euros per tona", la mateixa quantitat que el 2011, ha informat Tost.

Segons Tost, "el 2011 es va fer una moratòria, conscients de la situació en la qual estava el sector, i ara sembla que hi ha un canvi de cicle econòmic, que el sector torna a repuntar i pot ser el moment de tornar-lo a reintroduir".

Ha apuntat que la reintroducció del cànon té com a objectiu "animar que els residus no vagin al dipòsit, sinó que es reutilitzin".

En aquest sentit, l'ARC ha presentat en Construmat les accions de millora de l'entorn de l'estany d'Ivars i Vila-Sana amb àrids reciclats.

La iniciativa ha permès crear més de 12 quilòmetres d'itineraris i camins rurals amb àrids d'origen ceràmic i de formigó procedents de restes d'obres.

Tost ha explicat que "a Catalunya cada any es generen milions de tones de residus de la construcció que es poden convertir en una oportunitat econòmica, com ho demostra l'estany d'Ivars".

Entre 2011 i 2015, l'ARC ha tingut en marxa una línia de subvencions per fomentar l'ús d'àrids reciclats que ha beneficiat 200 ajuntaments amb la inversió de gairebé cinc milions d'euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés