Colau defensa l'ampliació de Fira de Barcelona per tenir "més sentit que mai"
BARCELONA, 22 des. (EUROPA PRESS) -
Fira de Barcelona tancarà el 2021 amb una facturació de 60 milions d'euros --i un ebitda negatiu de 10 milions d'euros--, i espera ingressar 170 milions el 2022, després que l'any passat va facturar 82 milions, a causa dels efectes de la pandèmia.
Ho ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, juntament amb el president de la institució, Pau Relat; el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca.
Serrallonga ha assegurat que, malgrat aquestes dades, Fira "manté intacta la seva solidesa, la seva solvència com a institució", i ha defensat que l'objectiu d'enguany no era la rendibilitat, sinó preparar-se per encarar un 2022 amb les millors perspectives possibles.
Respecte a haver facturat menys que el 2020, ha afirmat que el 2021 ha estat "més difícil" del que van preveure, la qual cosa ha atribuït al fet que durant els mesos compresos entre gener i maig Fira no va poder fer activitat per les restriccions per la pandèmia.
A partir del setembre del 2021, la institució va recuperar "la normalitat en certa mesura", i va demostrar, segons Serrallonga, que es poden celebrar fires en un context de pandèmia, fet que considera que els clients els demanen actualment.
Ha sostingut que un ebitda de 10 milions és absolutament assumible i que el 2022 la institució tirarà endavant "passi el que passi", tenint en compte, d'altra banda, que tant els organitzadors del MWC com de l'ISE estan enfocats a celebrar tots dos esdeveniments.
PREVISIÓ PER AL 2022
El director general ha explicat que Fira de Barcelona té previst el 2022 celebrar 130 esdeveniments en format presencial, que és "la seva essència", mentre que el 2021, any que ha qualificat d'atípic i incert, n'ha celebrat més de 50.
De tots, ha esmentat alguns esdeveniments internacionals que acollirà la institució l'any vinent, com l'Alimentaria, Mobile World Congress Barcelona, ISE, Seafood, Tomorrow Mobility i Smart City Expo, i també ha assegurat que a Fira "li agraden els salons industrials".
AMPLIACIÓ DEL RECINTE GRAN VIA
Serrallonga ha assegurat que el projecte d'ampliació del recinte Gran Via de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) "continua intacte" i que ja tenen el planejament urbanístic aprovat, però que encara no s'ha concretat quan començaran les obres.
D'altra banda, Colau ha defensat que l'ampliació "està més vigent que mai i té més sentit que mai", i que servirà per reafirmar a mitjà i llarg termini el lideratge de Fira a escala europea.
En relació amb el futur del recinte de Montjuïc, Colau ha recordat que hi ha un procés participatiu obert i que "sembla que hi ha molt de consens" amb mantenir l'activitat firal al recinte, tot i que combinada amb activitats ciutadanes relacionades amb l'habitatge.
RELAT DEFENSA UN "OPTIMISME MODERAT"
En la mateixa línia que Serrallonga, Relat ha argumentat que "la missió de Fira no és crear beneficis", sinó ajudar el desenvolupament de l'activitat econòmica, i anteposar el seu paper com un motor de la reactivació als seus propis resultats.
Ha destacat un "optimisme moderat" de cara al 2022, perquè tot apunta que el context durant la primera part de l'any serà incert, als seus ulls, tot i que ha assumit que, independentment d'això, se celebressin grans esdeveniments a Fira de Barcelona.
Ha sostingut que el 2021 no ha permès normalitzar el calendari d'esdeveniments de Fira de Barcelona, que ha patit especialment les restriccions de mobilitat que s'han imposat als visitants internacionals, fet que ha "limitat molt la seva capacitat d'operar".