La institució firal preveu uns ingressos superiors als 125 milions en 2021
BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -
Fira de Barcelona tancar aquest any amb una facturació de 82 milions d'euros --i un ebitda de 100.000 euros--, la qual cosa suposa un 62,72% menys que el 2019, quan va assolir els 220 milions d'euros d'ingressos, a causa de l'impacte de la pandmia.
Així ho ha explicat aquest divendres en la roda de premsa de balan el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, acompanyat del president del consell d'administració de Fira de Barcelona, Pau Relat; la presidenta del Consell General de Fira de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.
Serrallonga ha destacat que és un resultat "d'equilibri" que surt del conjunt d'esdeveniments físics i virtuals de l'any i dels serveis prestats i ha assegurat que els situa en una posició de sortida de cara a l'any vinent.
125 MILIONS D'INGRESSOS EL 2021
Ha explicat que l'any vinent, que afronten "amb molta ambició", preveuen uns ingressos superiors als 125 milions d'euros, i que la tornada a l'activitat ser a la primavera.
La institució firal ha explicat aquest any amb una subvenció finalista de 10 milions d'euros --cinc milions de la Generalitat i cinc de l'Ajuntament de Barcelona-- per donar suport a uns esdeveniments concrets.
A més, Fira de Barcelona només ha pagat 1,4 milions d'euros del cnon anual que paga en concepte de cessió d'ús de les installacions firals, en relació amb l'ús que se'n fa ver la primera part de l'any, la qual cosa ha suposat deixar de pagar més de sis milions en total durant l'actual exercici.
CALENDARI
Serrallonga ha destacat la importncia de transmetre un missatge de solvncia perqu competeixen amb les fires d'arreu del món i ha explicat que han passat l'any amb la intenció de minimitzar l'impacte de la pandmia.
En aquest sentit, ha dit que, de cara al febrer i mar, hi pot haver trobades i congressos petits, amb el Saló de l'Ensenyament com primera aposta a mitjans d'abril, més tard arribaria l'Automobile Barcelona i l'Alimentria (del 17 al 20 de maig), per després acollir l'ISE, de l'1 al 4 de juny, i el Mobile World Congress (MWC), del 28 de juny a l'1 de juliol.
Serrallonga ha explicat que han fet una projecció d'esdeveniments lgica amb el procés de desescalada i per la qual treballaran, amb una certa consolidació a finals de juny, i una certa concentració de l'activitat a la tardor, amb salons com l'Smart City Expo World Congress, el Barcelona Building Construmat i el Piscina & Wellness, així com Expoquimia, Barcelona Bridal Fashion Week, Saló Nutic, Caravaning, BizBarcelona, el Saló de l'Ocupació i B-Travel.
La institució firal es far crrec del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) al novembre i manté "en timing" el projecte d'ampliació del recinte de Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que passar de 240.000 metres quadrats a 300.000.
El director general ha sostingut que aquesta ampliació els situar en una lliga superior i que tindr un rebot a la ciutat de Barcelona: "Hi haur una onada de creixement i la fires són instruments perqu les empreses l'aprofitin".
Quan li han preguntat per l'MWC, que se celebrar a Barcelona fins al 2024, Relat ha sostingut que ara per ara se centren a garantir que l'edició del 2021 sigui la millor possible, i ha dit que la GSMA, l'entitat organitzadora del congrés, és "optimista".