Publicat 2/11/2019 17:27:10 +01:00CET

Fira de Barcelona se suma al Compromís Biosphere impulsat per l'Ajuntament

El regidor de Barcelona Xavier Marcé i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.
TWITTER FIRA DE BARCELONA

L'entitat firal s'incorpora també al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Turisme i Indústries Culturals de la capital catalana, Xavier Marcé, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, han signat l'adhesió de l'entitat al Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, ha informat el consistori aquest dissabte en un comunicat.

Biosphere en un distintiu d'empreses gestionades des de criteris de sostenibilitat, i l'Ajuntament va promoure al març una estratègia per fomentar que entitats se sumen a aquest segell internacional, en col·laboració amb la Cambra de Barcelona, Turisme de Barcelona i l'Institut de Turisme Responsable.

Marcé ha celebrat la incorporació de Fira, que és "un dels grans motors de l'activitat econòmica de la ciutat i un actor principal" per mostrar als visitants que l'Ajuntament vol que la ciutat sigui una destinació més sostenible.

Serrallonga ha destacat que l'adhesió va de la mà amb el compromís de l'entitat "amb el desenvolupament sostenible" de la seva activitat, la creació de valor social i la generació de riquesa i benestar a la capital catalana i el seu entorn.

Els establiments turístics que operen amb una gestió responsable i respectuosa amb el medi, la cultura, les condicions laborals, l'equitat de gènere i el retorn social i econòmic reben el distintiu Biosphere després d'un procés d'acreditació.

198 EMPRESES

Des de la promoció d'aquesta estratègia a Barcelona s'han adherit 166 empreses i altres 32 estan inscrites per iniciar el procés, sumant 198 empreses que reben informació i assessorament per complir amb criteris de gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l'equitat de gènere i el retorn social.

La certificació va dirigida a agències de viatge, allotjaments turístics, comerços minoristes, guies, museus, empreses organitzadores d'esdeveniments, espais visitables, oficines d'informació turística, palaus de congressos, restaurants, platges i associacions, entre d'altres actors.

L'adhesió a aquest distintiu suposa també la incorporació automàtica a la xarxa d'entitats que integren el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, que suma més de 1.000 actors de diversos àmbits, com comerços, escoles, associacions i empreses, als quals s'hi ha sumat Fira.