Publicat 26/7/2019 13:41:33 +02:00CET

Fira de Barcelona retira la licitació del servei de 'rigging' per replantejar-la

Assistents a la inauguració a Barcelona del festival de música techno, Sónar 2019, en una foto d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

Deixa sense efecte la pròrroga del contracte amb UTE Rigging fins a finals de setembre

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Fira de Barcelona ha decidit retirar per "raons tècniques" la licitació del servei de 'rigging' per replantejar-la, la qual cosa deixa sense efecte la pròrroga del contracte amb l'empresa que l'ofereix actualment, UTE Rigging.

En un comunicat aquest divendres, Fira ha defensat que vol replantejar la licitació per fomentar la concurrència i participació de més empreses en la prestació d'aquest servei, que consisteix en el muntatge de les estructures aèries dels esdeveniments que se celebren en els seus recintes.

"Amb la finalitat de garantir les millors prestacions en els esdeveniments, Fira de Barcelona ha decidit retirar la licitació d'aquest servei per replantejar-la i elaborar un nou plec de condicions", ha exposat.

Aquesta decisió arriba després que la plantilla d'UTE Rigging convoqués una vaga, coincidint amb la preparació del festival de música Sónar, per demanar que la licitació inclogués informació sobre el dret de subrogació dels treballadors, la majoria dels quals han prestat aquest servei a Fira des de fa 12 anys.

Fonts de la institució firal han afegit que s'elaborarà un nou plec de condicions per a la licitació del servei de muntatge, en el qual no preveu incloure la subrogació de la plantilla d'UTE Rigging perquè ha remarcat que això seria il·legal.

MÉS ADJUDICATÀRIES

Fira de Barcelona ha sostingut que la concurrència i participació de més empreses vol respondre al creixement de l'activitat que té la institució firal, segons el comunicat.

Les mateixes fonts preveuen que puguin treballar tres empreses adjudicatàries del servei de 'rigging', quan fins ara ho feia una, amb la intenció de cobrir aquest augment d'esdeveniments.

L'ens firal va licitar el servei de 'rigging' el passat mes de juny i estava previst adjudicar-lo al setembre, per la qual cosa havia prorrogat el contracte amb UTE Rigging fins a l'adjudicació.

Amb la finalitat de la pròrroga, Fira té previst fer adjudicacions directes a empreses de muntatge "projecte per projecte" i en funció de les necessitats de cada esdeveniment fins que es resolgui el nou concurs, que prepararà durant els propers mesos.