Publicat 10/4/2019 16:37:10CET

Fira de Barcelona preveu que el proper saló Smart City Expo serà un 20% més gran

Smart City Expo World Congress
FIRA DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

Fira de Barcelona preveu que la propera edició del saló Smart City Expo World Congress (SCEWC), que tindr lloc del 19 al 21 de novembre, experimentar un "creixement significatiu" que apunta a un esdeveniment un 20% més gran.

L'esdeveniment se celebrar al recinte Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) sota el lema 'Cities Made of Dreams', i reflexionar sobre la transformació que han experimentat les metrpolis la darrera dcada, ha informat la institució firal aquest dimecres en un comunicat.

El programa del congrés s'estructurar en cinc eixos temtics: Transformació digital, Medi ambient urb, Mobilitat, Governana i finances, i Ciutats inclusives i compartides.

Durant l'esdeveniment, que es dur a terme conjuntament amb Smart Mobility World Congress, es parlar de ciutats impulsades per dades, 5G i el futur de connectivitat, ciutats resilients, gentrificació, sistemes de transport innovadors, governana multinivell, economia collaborativa, economia circular i ciutats inclusives.

El director de Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, ha afirmat que "han sorgit nous models de governana i nous enfocaments d'equitat i economia circular" alhora que les ciutats s'han convertit en actors socioeconmics i polítics a nivell nacional i mundial.

"No obstant aix, hem de seguir explorant nous camins, reinventant llocs i escenaris, perqu encara tenim l'oportunitat i el deure que més coses passin", ha afegit.

XIFRES

El SCEWC ja ha reservat el 85% del seu espai expositiu, ocupar els pavellons 1 i 2 del recinte Gran Via per primera vegada, i entre les 844 empreses presents en l'edició 2018 que tornaran pel SCEWC 2019 hi ha Bosch, Cisco, Deutsche Telekom, Engie, Huawei, Mastercard, Microsoft, Siemens i SueZ.

Mostraran els seus projectes en ciutats i pasos com ustria, Blgica, Corea del Sud, Dinamarca, Dubai, Alemanya, Finlndia, Holanda, Israel, Londres, Moscou, Nova York, Noruega, Praga, Sucia i els Estats Units.

En la seva darrera edició, SCEWC va reunir 700 ciutats a tot el món, així com 844 expositors i més de 400 ponents i 21.331 assistents de 146 pasos.