BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -
Fira de Barcelona tindr un nou saló sobre el vi que, sota el nom de Barcelona Wine Week, mirar de visibilitzar la potncia econmica, social, cultural, gastronmica i internacional del sector vitivinícola espanyol.
La fira, de carcter biennal, neix de l'emancipació de l'espai dedicat al vi, Intervin, a la fira Alimentaria, i celebrar la seva primera edició del 3 al 5 de febrer del 2020 al recinte de Montjuc, ha informat Fira de Barcelona aquest dimecres en un comunicat.
El saló preveu reunir prop de 600 cellers representatius de les diferents regions i DO en un "innovador format de gran impacte visual".
El director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls, ha explicat que el nou saló és un 'spin-off' d'Alimentaria "que sorgeix com a resultat del pes i importncia del sector vitivinícola espanyol".
"APARADOR" DEL SECTOR
Per la seva banda, el president de la DO Cava i del nou saló, Javier Pags, ha afirmat que el saló oferir una posada en escena "única, transformadora i inspiradora, amb l'objectiu de convertir-se en l'aparador de referncia del sector".
La internacionalització ser prioritria en l'estratgia del saló, que vol impulsar la penetració i consolidació del vi espanyol als mercats exteriors a través d'un programa de compradors procedents dels pasos receptors més atractius per al sector elaborat juntament amb ICEX España Exportación e Inversiones.
El programa de l'esdeveniment es completar amb diversos espais de dinamització com BWW Trends, que acollir cellers de productores de vins biodinmics, ecolgics i d'alta muntanya.
També hi haur rees destinades a vins espumosos, espais destinats als complements i objectes de casa, i rees específiques per la cocteleria i la restauració.
Així mateix, el saló tindr un espai denominat The Wine Hub, en el qual se succeiran tastos, maridatges, conferncies i diverses sessions formatives, i permetr conixer diversos aspectes del món del vi vinculats a l'art i la cultura.