Actualitzat 5/3/2020 18:14:10 +00:00 CET

Fira de Barcelona ajorna la celebració d'Alimentaria fins al setembre pel coronavirus

Alimentaria 2018
FIRA DE BARCELONA - Archivo

Manté les dates d'altres esdeveniments, com el Saló de l'Ensenyament i el B-Travel

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

Fira de Barcelona ha decidit ajornar la celebració del saló internacional Alimentaria, que estava previst del dilluns 20 al dijous 23 d'abril al recinte Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), fins al setembre pel coronavirus, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Alimentaria, que organitza Fira de Barcelona i té caràcter bianual, se celebra en paral·lel a Hostelco, que també s'ha posposat, i tots dos esdeveniments van rebre 150.000 assistents i van comptar amb 4.500 expositors en l'última edició, l'any 2018.

Les noves dates per a tots dos salons seran del dilluns 14 al dijous 17 de setembre, segons ha acordat el comitè organitzador, que formen algunes de les principals empreses del sector a Espanya.

La cancel·lació d'Alimentaria, el saló més important que organitza Fira de Barcelona, arriba després de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC), que la GSMA va decidir anul·lar a causa del coronavirus i la cancel·lació de diverses empreses que tenien previst assistir-hi.

Fira de Barcelona ha justificat l'ajornament d'Alimentaria i Hostelco "per les inquietuds del sector per l'actual situació internacional i per garantir una gran edició firal" per als expositors i visitants.

Ha afegit que "manté un estret contacte" amb els responsables sanitaris per seguir l'evolució del coronavirus i els protocols establerts.

"DESPRÉS D'AVALUAR PROFUNDAMENT LA SITUACIÓ"

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha explicat que han pres aquesta decisió "després d'avaluar profundament la situació i escoltar el sector, tot i que l'espai de contractació està pràcticament complet".

Serrallonga ha remarcat que ho han fet "amb l'objectiu de garantir el millor desenvolupament d'un esdeveniment tan rellevant, de referència internacional" i després de comptar amb altres dates idònies en el calendari.

En aquest sentit, l'entitat firal ha sostingut que la preparació d'Alimentaria i Hostelco "es continuen desenvolupant amb intensitat" des del punt de vista comercial, de planificació d'activitats, de presentació de novetats i d'expectatives de participació, i preveuen ocupar gairebé tot el recinte de la Gran Via.

"Tots dos salons conformen conjuntament una de les plataformes internacionals més potents de la indústria de l'alimentació, la gastronomia i l'equipament hoteler", ha assenyalat.

ES MANTENEN LA RESTA D'ESDEVENIMENTS

Fira de Barcelona ha indicat que "continuen a bon ritme" els diferents esdeveniments que preveu organitzar aquest any als recintes de Gran Via i Montjuïc.

Ha detallat que, concretament, es mantenen aquest mes de març el Saló de l'Ensenyament, el Saló Futura, el Saló de l'Ocupació Juvenil i el B-Travel.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 3. 3

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 4. 4

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 5. 5

  Coronavirus.- Ripollet (Barcelona) anuncia que les guarderies del municipi obriran al setembre