Publicat 21/02/2014 14:15

Alimentària reunirà 50 estrelles Michelin amb Joan Roca i Carme Ruscalleda al capdavant

Presentación de las actividades gastronómicas de Alimentaria
EUROPA PRESS

Estrena Cóctel&Spirits i repeteixen Vinorum, la Barra d'Olis i 'Espanya, el país dels 100 formatges'

BARCELONA, 21 febr. (EUROPA PRESS) -

El saló Alimentària 2014, que es farà del 31 de març al 3 d'abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, reunirà més de 50 xefs estrelles Michelin, entre els quals destaquen Joan Roca, Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro Subijana i Paco Pérez, i ho farà dins de la gran novetat d'aquesta XX edició: The Alimentaria Experience.

Així ho han explicat aquest divendres a la presentació de les activitats gastronòmiques del saló el president de Fira i d'Alimentària, Josep Lluís Bonet, i el director del certamen J.Antoni Valls, un acte que ha comptat amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.

"Tenim bones notícies, i és que aquest any tornarem a omplir el recinte de Gran Via", ha assegurat Bonet, de manera que 14 salons sectoritzats mostraran les últimes tendències i novetats amb 95.000 metres quadrats.

Alimentària tornarà a reunir més de 3.800 empreses del sector i convertirà Barcelona en la capital mundial de la gastronomia i l'alimentació, ja que les previsions passen per atreure 140.000 visitants de més de 140 països.

Així, els visitants podran veure cuinar als millors xefs del món en grups de 18 persones, una xifra reduïda per facilitar la interacció, la participació i poder degustar les creacions dels cuiners, i el colofó serà el Showcooking 10 estrelles, on els xefs Pacho Pérez, Dani García, Nacho Manzano, Paco Roncero i Ramon Freixa cuinaran de manera simultània.

Com a novetat, la present edició estrena Cóctel&Spirits, un espai de més de 1.000 metres quadrats inclòs dins del subsaló Intervin on es desenvoluparan demostracions amb una dotzena de 'bartenders' de renom, com Christian Delpech, Pedro García Rascon, Joseph Trotta i Gegam Kazarian.

Firmes de destil·lats com Mombasa, Teichenné, Macaronian i Olave ja han confirmat la seva presència en aquest espai, que també tindrà tastos guiats i tallers sobre combinats clàssics, altres trencadors i propostes de moda com el gintònic.

VINS I OLIS

Repeteix Vinorum, un espai de tast que aquest any destapa els 50 vins de cellers espanyoles més trencadors del moment de venda al públic inferior als 10 euros i pensats per despertar l'interès dels joves i augmentar el consum d'aquesta beguda a Espanya, que ha baixat un 4,6% des de l'any 2000 passant de 34,9 litres per persona i any als 19,9, segons dades de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi.

'Espanya, el país dels 100 formatges', reunirà els millors productes dels últims 20 anys al subsaló Interlact, i amb el títol 'Compendium' es farà una repassada per la producció formatgera espanyola i es podran tastar alguns productes 'premium' com un manxec artesà i un gran reserva que va competir amb més de 2.700 formatges en una competició per ser el millor del món el 2012.

Alhora, Alimentària reunirà a la seva clàssica Barra d'Olis (saló Olivaria) un centenar dels millors verges extra d'oliva del país, un 25% més respecte de l'edició anterior, procedents de Catalunya, Andalusia, Extramadura i Castella-la Manxa, entre d'altres llocs.

INNOVACIÓ

Valls ha destacat que Alimentària es basa en la innovació i en la recopilació de les últimes tendències: "Estem molt atents als mercats i a com es mou la demanda reforçant la tríada formada per l'alimentació, el turisme i la gastronomia".

Per la seva banda, el conseller ha destacat l'àmplia trajectòria d'Alimentària, el que ha permès que s'hagi convertit en una fira internacional de referència en el món de l'alimentació i les begudes: "A cada edició s'ha visualitzat com evolucionen el consum i els productes, aportant noves idees i conceptes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés