La ministra Ana Mato inaugurarà el X Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània
BARCELONA, 12 març (EUROPA PRESS) -
El X Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, que es farà en el marc d'Alimentaria el 2 i 3 d'abril a Fira de Barcelona, abordarà amb experts la manera de prevenir malalties cròniques des d'aquesta mena de dieta, segons ha informat l'organització aquest dimecres en un comunicat.
Es preveu que la ministra de Sanitat, Ana Mato, inauguri l'esdeveniment, amb el qual s'inicien els actes de l'Any Internacional de la Dieta Mediterrània amb l'objectiu de potenciar un estil de vida beneficiós per a la salut, considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
Així, el coordinador de l'estudi Predimed --el més gran sobre nutrició i salut fet a l'àmbit mundial--, Ramón Estruch, presentarà nous resultats sobre la manera d'evitar l'aparició de malalties cardiovasculars a partir del consum de determinats aliments típicament mediterranis com l'oli, el vi, la cirera, els cereals integrals i les fruites i verdures.
Altres dels experts de prestigi internacional que hi participaran són Eric B.Rimm, del Departament Epidemiològic de la Harvard School of Public Health de Boston; Nikolaos Scarmeas, de l'Institut de l'Alzheimer de la Universitat de Colúmbia i de la de Kaposdistrian Nacional d'Atenes, i Carlo La Vecchia, de la Universitat de Milà, entre d'altres.
REDUIR UN 30% EL RISC D'INFART
Segons l'estudi, la dieta mediterrània amb oli d'oliva verge extra o fruits secs pot reduir un 30% el risc d'infart de miocardi, ictus o mort cardiovascular.
També s'ha demostrat que aquesta dieta complementada amb oli d'oliva verge extra redueix un 40% la possibilitat de patir diabetis, i s'han comprovat els beneficis d'aquest patró d'alimentació per evitar o endarrerir l'aparició de l'alzheimer i el càncer, i per lluitar contra el sobrepès.
A més, el congrés dedicarà un espai al projecte europeu MedDiet, pioner en l'àmbit internacional per a la promoció de la dieta mediterrània i el foment dels seus productes tradicionals i de proximitat, en què participen Espanya, Egipte, Grècia, Itàlia, el Líban i Tunísia.