Actualitzat 31/03/2014 14:51

300 llançaments d'aliments i begudes es reuneixen a Alimentaria

Alimentaria 2014
Foto: EUROPA PRESS

Un 'snack' de gaspatxo cruixent i el iogurt mediterrani amb oli d'oliva són algunes de les novetats

   L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El saló Alimentaria, que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona d'aquest dilluns a dijous, reuneix al voltant de 300 llançaments d'aliments i begudes a l'espai Innoval, que agrupa els últims productes llançats al mercat per adaptar-se a les necessitats del consumidor.

   "El consumidor és el que mana i el sector està atent a les seves preocupacions", ha assegurat en declaracions als mitjans el director d'Alimentaria, José Antonio Valls, que ha indicat que els fabricants cada vegada tenen més en compte valors com la nutrició, la salut i el benestar.

   Aquesta trobada internacional de l'alimentació, que preveu congregar 140.000 visitants en els seus quatre dies --40.000 d'internacionals--, presenta novetats per al paladar dels consumidors com un 'snack' de gaspatxo cruixent, un producte de Casual Fruit i patates amb gust de sopa de pollastre, de Ten Acre Crisps.

   Per a una alimentació més saludable, Casa Ametller mostra el seu iogurt mediterrani amb oli d'oliva, que elimina el greix animal, i per als que necessitin mantenir-se desperts Drive Gum proposa xiclets de menta amb cafeïna (25 mg per xiclet), no apte per a nens ni embarassades.

   A més, Nice Fruit s'ha convertit en la primera empresa del món capaç d'aconseguir congelar qualsevol mena de fruita i hortalissa fresca durant tres anys i que mantingui totes les propietats, i Carretó presenta les primeres patates braves amb un any de caducitat.

KIT DE PAELLA

   Per als més mandrosos de la cuina, Alimentaria també presenta, de la mà de Gastraval, un kit de paella per a camp i platja que inclou des del sofregit, el caldo i l'arròs, fins a la paellera, la llenya i els mistos, a més dels coberts i els tovallons, tot el que és necessari per cuinar una paella valenciana en 21 minuts.

   Els amants de la cervesa podran provar la primera elaborada amb aigua de mar, Er Boquerón, una cervesa artesana, fresca, rossa i 100% natural sense gas afegit amb un grau de salinitat que accentua els matisos iodats, però sense aportar un gust salat, i Cava Rimarts presenta el primer cava fumat del món, el Rosae, elaborat 100% amb Pinot Noir.

   Altrament, com a proposta per acompanyar plats de carn, hamburgueses, torrades i sandvitxos, Sabores del Mundo ha portat a Alimentaària melmelada de bacó, present al saló Multiproducte.

   Valls ha destacat l'aposta per la diversificació i la internacionalització feta per l'organització del saló, i ha destacat que el 70% de la facturació neta del sector és present a la fira, que aposta per la tríada formada per l'alimentació, la gastronomia i el turisme com a recepta per al creixement.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés