Fi la primera jornada de la sessió la investidura després de gairebé sieste hores de debats

Publicat 22/7/2019 22:57:31CET
El president del Govern en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, dóna la rèplica al discurs del president del PP, durant la primera sessió del debat d'investidura a la Presidència del Govern al Congrés dels Diputats
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

La primera jornada del Ple d'investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, ha conclòs a les 20.44 hores, després de gairebé cinc hores de debats, en les quals el president en funcions ha exposat el seu programa de govern i discutit amb els líders dels quatre principals partits de l'oposició.

La sessió plenària ha començat a les dotze del migdia amb el discurs inicial de Sánchez, que durant dues hores ha exposat els eixos generals del seu programa de govern per demanar la confiança del Congrés.

A les quatre de la tarda el debat s'ha reprès amb la intervenció dels grups parlamentaris, que han pujat a tribuna de major a menor, sent per tant el líder del PP, Pablo Casado, el primer a inaugurar la sessió vespertina. Els grups compten amb 43 minuts d'intervenció: 30 de discurs inicial, 10 de rèplica i 3 més.

Després de Casado ha estat el torn, per aquest ordre, del president de Ciudadanos, Albert Rivera; del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i els portaveu de les seves confluències, i el president de Vox, Santiago Abascal, que s'ha 'estrenat' al Congrés en aquest debat d'investidura.

HA DEDICAT DUES HORES A CASADO I RIVERA

Habitualment el candidat a la Presidència del Govern, que té temps il·limitat en les seves intervencions, sol dedicar una mitjana de dues hores en els seus duels parlamentaris amb els diferents grups de l'oposició.

No obstant això, en aquesta ocasió, Sánchez s'ha despatxat a PP i Ciutadans en poc més de dues hores. Les seves rèpliques i contraréplicas han estat breus. De fet, una de les rèpliques a Rivera l'ha ventilat en escassos deu segons.

Després, ha arribat el torn d'Unides Podem, amb les intervencions d'Iglesias, Jaume Assens (En Comú) i Yolanda Díaz (Galícia En comú). Sánchez ha dedicat hora i mitja a aquest grup, però ha renunciat a emprar el seu torn de contrarèplica amb Iglesias.

Aquest dimarts, el debat continuarà amb la intervenció dels grups minoritaris, començant per Esquerra Republicana (ERC), al que seguirà el PNB, Junts, Bildu, Coalición Canaria (CC), Unión del Pueblo Navarro (UPN), Compromís, el Partido Regionalista Cántabro i el PSOE.