Publicat 6/12/2019 16:01:23 +01:00CET

FGC s'adhereix a 5G Barcelona perquè les xarxes ferroviàries apliquin solucions 5G

El president de FGC, Ricard Font, el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, acorden la incorporació de FGC a 5G Barcelona.
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'ha incorporat a la iniciativa publicoprivada 5G Barcelona, perquè les xarxes ferroviàries apliquin solucions 5G, amb la qual cosa dona un primer pas per dotar d'aquesta tecnologia la seva infraestructura a Barcelona.

El president del Consell d'Administració, Ricard Font, ho ha acordat amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, segons un comunicat de la Generalitat d'aquest divendres.

Puigneró ha dit que es podran desenvolupar proves amb FGC relacionades amb la mobilitat del futur i que això es "es tradueix en generació d'ocupació, riquesa i millora dels serveis".

Font ha afirmat que FGC "vol ser un laboratori de proves global i per al món", mentre que Grau ha destacat que Ferrocarrils pot crear una de les primeres infraestructures 5G d'Europa.

5G Barcelona és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, ATos i UPC, per posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a les tecnologies 5G, creant sinergies i oferint una infraestructura experimental per a noves solucions digitals.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus