Publicat 1/7/2020 16:54:31 +02:00CET

FGC instal·la pantalles acústiques a l'estació de Sant Cugat per reduir el nivell sonor

Un tren a l'estació de FGC de Sant Cugat
FGC - Archivo

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 1 jul. (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha instal·lat pantalles acústiques a l'estació de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) per rebaixar l'impacte sonor dels trens en aquest tram de la localitat, pròxim als habitatges.

L'actuació és un ramal de 300 metres que surt de l'estació en direcció Terrassa i consisteix a instal·lar pantalles d'una alçada de tres i cinc metres i de cinc metres de longitud recolzats sobre un sòcol de formigó i encaixats en suports d'acer, segons ha informat FGC aquest dimecres en un comunicat.

Aquestes intervencions no afectaran el servei de trens i constarà de dues fases, amb un pressupost d'1,1 milions d'euros i una durada prevista d'11 mesos.

L'actuació també contempla allargar la vorera de la via pública, al carrer de l'Andana de la població vallesana, que es troba al costat de les vies, i permetrà als viatgers que surtin per sota del pont de l'avinguda de l'Enllaç.

Quan s'acabi l'obra, s'integrarà a l'entorn amb un recobriment de vegetació i està previst plantar una seixantena d'arbres nous, de 14 espècies diferents, i més de 8.000 unitats d'arbustos i plantes.